Een echtscheiding is vaak een emotionele zaak; je staat op het punt je levenspartner te verlaten en dan komen er veel (praktische) vragen op je af:

Scheiden in Rotterdam

Gratisscheiden, de scheidingshulp die werkt met mediators door het hele land. Een scheidingsconsulent bij jou in de buurt betekent een betere dienstverlening door snellere actie. Scheiden in Rotterdam doe je daarom het best onder begeleiding van een van onze bekwame mediators voor deze regio.

Net zoals dat voor het sluiten van een huwelijk geldt is het verbreken van de huwelijkse staat een juridische aangelegenheid. Dit kan niet zonder tussenkomst van een advocaat en uitspraak van de rechtbank. Onherroepelijk zijn hier kosten aan verbonden. Wanneer jullie het echter beiden eens zijn over de gehele procedure en alles wat erbij komt kijken zorgt de mediator van Gratisscheiden ervoor dat je niet meer kosten hebt dan de onontkoombare griffiekosten. Griffiekosten zijn verplichte kosten aan de rechtbank. De overige kosten nemen wij voor onze rekening.

Hoe gaat gratis scheiden in zijn werk?

Vul het aanvraagformulier volledig en naar waarheid in en stuur eventueel benodigde andere documenten bij onze regiomediator in. Wanneer je na de bevestiging van de echtscheidingsaanvraag er nog steeds zeker van bent dat jullie deze stap willen maken volgt het betalen van de factuur voor het griffierecht.

Hierna wordt door de regioconsulent, in dit geval Rotterdam, het dossier gecontroleerd en bij eventuele vragen contact opgenomen. Voordat de stukken aan de rechtbank voorgelegd kunnen worden worden jullie beiden verzocht de scheidingsaanvraag te komen tekenen. Na een periode die ligt tussen vijf en tien weken zal de rechtbank de scheiding uitspreken. Pas na inschrijving in het gemeenteregister, wat tevens door onze mediator verzorgd wordt, is de uitspraak van de rechtbank officieel.

Eenvoudig en betrouwbaar scheiden in Rotterdam

Gratisscheiden werkt met officiële MfN-registermediators. Alleen echtscheidingsconsulenten die aangesloten zijn bij het MfN kunnen subsidie voor hun klanten verkrijgen die onder en bepaalde inkomens- en vermogensgrens zitten. Je aanvraag bij ons is 100% veilig en wij van Gratisscheiden nemen altijd contact met je op.

Scheiden in Rotterdam gaat snel en makkelijk dankzij de jarenlange ervaring van onze regionale medewerkers met plaatselijke justitie en gemeente. Je volledige aanvraag ligt binnen twee weken bij de rechtbank en na nog eens maximaal tien weken volgt de uitspraak. Dat betekent dat scheiden in Rotterdam met behulp van de mediator van Gratisscheiden binnen drie maanden rond kan zijn.

Vraag nu je scheiding aan op onderstaande button en maak gebruik van de mogelijkheid om in jouw stad Rotterdam gratis te scheiden.