Gratis Echtscheiding Aanvragen? Eenvoudig en Snel

Samen hebt u besloten te gaan scheiden. Om de scheiding voordelig, snel, efficiënt, en zo prettig mogelijk te laten verlopen is het voor u belangrijk te weten welke stappen u moet nemen. Gaat u op goede voet uit elkaar en kunt u samen afspraken maken, dan schakelen wij voor u een goede echtscheidingsmediator in die het scheidingsproces vergemakkelijkt. Voor mensen onder een zekere inkomensgrens is deze begeleiding zelfs kosteloos.

Wij geven u graag de opties die u heeft wanneer u gratis wilt scheiden. Ontdek of u in aanmerking komt voor een gratis scheiding en vraag een gratis voorstel aan. Snel, makkelijk en met oog voor uw privacy!

Banner Gratis Scheiden

Voorafgaand aan echtscheiding aanvragen

Zodra duidelijk is dat u gaat scheiden, kunt u eerst zelf in overleg afspraken maken. Daarbij gaat het om beslissingen met betrekking tot uw kinderen (opvoedings- en zorgtaken), de alimentatie, uw huis, uw pensioen en de verdeling van uw bezittingen en eventuele schulden. Is er sprake van huwelijkse voorwaarden? Dan dient u daar tijdens de echtscheiding rekening mee te houden.

Het is raadzaam de gemaakte afspraken vast te leggen in een zogeheten echtscheidingsconvenant. Zijn er kinderen in het spel, dan bent u verplicht samen een ouderschapsplan op te stellen. Zodra alle afspraken op papier staan, kan een advocaat voor u de echtscheiding aanvragen.

Komt u er niet uit bij uw echtscheiding aanvraag?

Blijkt het lastig om zelf afspraken over de echtscheiding te maken, dan zorgt Gratis Scheiden voor een mediator die bemiddelt en zorgt dat u samen met uw ex-partner tot goede oplossingen komt. De mediator legt deze afspraken vervolgens vast en schakelt daarna een advocaat in. Deze zal op zijn of haar beurt voor u bij de rechtbank de echtscheiding aanvragen.

Banner Gratis Scheiden

Echtscheiding aanvragen: verzoek om scheiding

De echtscheiding aanvragen (het zogenaamde verzoek om echtscheiding) gebeurt bij de rechtbank. Hierbij wordt het echtscheidingsconvenant ingediend waarin alle afspraken zijn opgenomen (ook het ouderschapsplan wanneer u samen minderjarige kinderen hebt). Een echtscheiding aanvragen kunt u als particulier niet zelf; het verzoek kan alleen door een advocaat bij de rechtbank worden ingediend.

Afwikkeling van de echtscheiding

Na een gemeenschappelijk verzoek tot scheiding neemt de rechter de documenten met alle onderlinge afspraken (het echtscheidingsconvenant) op in de echtscheidingsbeschikking, het besluit waarmee de rechtbank uw scheiding definitief maakt.

Bent u of is uw ex-partner het niet eens met de beschikking, dan hebt u drie maanden de tijd om in hoger beroep te gaan. Net als bij het scheiding aanvragen is ook hierbij tussenkomst van een advocaat noodzakelijk.

Echtscheiding laten registreren

Is de scheiding eenmaal door de rechter uitgesproken, dan kunt de echtscheidingsbeschikking na het verlopen van de beroepstermijn laten inschrijven in het register van de burgerlijke stand waar het huwelijk werd gesloten. Dit wordt geregeld door de advocaat die betrokken was bij het aanvragen van de scheiding.

Kunt u zich allebei in de echtscheiding vinden, dan kunt u samen een akte van berusting ondertekenen en de scheiding laten registreren.

Let op: inschrijving dient te gebeuren binnen zes maanden na het definitief worden van de echtscheidingsbeschikking. Wacht u langer, dan is de beschikking niet meer geldig en moet u de gehele procedure helaas opnieuw doorlopen.

Banner Gratis Scheiden

Gratis een deskundige en betrouwbare mediator inschakelen

Wilt u het echtscheiding aanvragen voordelig, efficiënt en op een zo prettige mogelijke manier laten verlopen? Dan is de hulp van een deskundige en betrouwbare mediator zeker aan te raden. De MfN-mediators van Gratis Scheiden hechten veel waarde aan een snelle, persoonlijke dienstverlening. Deze begeleiding is gratis.

U betaalt alleen het griffierecht; mits uw inkomen of vermogen niet boven een bepaalde grens uitkomt. Valt u boven de hiervoor vastgestelde inkomensgrens, dan gelden er aantrekkelijke tarieven.

Vragen, informatie en kennismaking

Bent u benieuwd wat de mediators bij het echtscheiding aanvragen voor u kunnen betekenen? Kijk dan rustig rond op de website. Uiteraard kunt u ook een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen door te bellen naar 085-4013447 of een e-mail te sturen via het contactformulier. Via dit telefoonnummer en e-mailadres is het ook mogelijk om vragen te stellen en u aanvullend te laten informeren.

Onze medewerkers staan u graag te woord en geven graag nadere uitleg omtrent het aanvragen van een echtscheiding.

Gemotiveerde echtscheidingsspecialisten

Gratis Scheiden bestaat uit een netwerk van gemotiveerde en betrokken echtscheidingsspecialisten. Bij Gratis Scheiden staat u centraal: we geven duidelijke uitleg, begeleiden u zorgvuldig bij elke stap van het proces, beantwoorden uw vragen en zorgen dat uw belangen optimaal worden behartigt. Zo verloopt uw scheiding voordelig, snel en op een aangename manier, zonder hoge kosten.

Maak vandaag nog een afspraak en ontdek wat de mediators van Gratis Scheiden voor u kunnen doen.