Gratis Scheiden: Echtscheidingsconvenant

Scheiden is natuurlijk nooit een leuke bezigheid. Uiteraard wilt u alle zaken daarom goed geregeld hebben wanneer u in een echtscheiding terecht komt. Alle afspraken die worden gemaakt tussen u en uw ex-partner kunnen vastgelegd worden in een echtscheidingsconvenant. Dit echtscheidingsconvenant wordt pas rechtsgeldig bij de tussenkomst van een advocaat of notaris. Maar wat is een  echtscheidingsconvenant nu precies en wat heeft u er daadwerkelijk aan?

Banner Gratis Scheiden

Wat is een echtscheidingsconvenant?

echtscheidingsconvenantIn een echtscheiding convenant worden alle afspraken die u heeft gemaakt met uw ex-partner schriftelijk opgesteld. Daarmee kunt u veel problemen in de toekomst voorkomen. Dat kunnen bijvoorbeeld zaken zijn over de verdeling van de inboedel, hoe de alimentatie betaald gaat worden, maar ook afspraken over bijvoorbeeld het pensioen.

Om misverstanden in de toekomst te voorkomen is het verstandig een echtscheidingsconvenant op te stellen en dit rechtsgeldig te maken door tussenkomst van de advocaat of de notaris. Een echtscheidingsconvenant geeft ontzettend veel duidelijkheid en zekerheid. En dat is precies wat u nodig heeft tijdens een onzekere periode als een echtscheiding!

Banner Gratis Scheiden

Ouderschapsplan

Wanneer u minderjarige kinderen heeft, moeten deze ook aan bod komen in het echtscheidingsconvenant. Dit wordt ook wel het ouderschapsplan genoemd. Hierin staan bijvoorbeeld afspraken die u heeft gemaakt met uw ex-partner over eventuele

Waar blijven de kinderen hoofdzakelijk? Of in welke weekenden zijn ze bij uw ex-partner? Dit zijn zaken die ook aan bod komen binnen het ouderschapsplan van het echtscheidingsconvenant. Juist omdat echtscheiding vaak een verdrietige zaak is, is het van belang dat u uw kinderen hierin niet voorbij loopt, maar ze alle aandacht schenkt die ze nodig hebben. Want ook voor kinderen kan een echtscheiding heel moeilijk zijn. Kinderen hebben behoefte aan duidelijkheid, grenzen en natuurlijk uw onvoorwaardelijke liefde en steun.

De waarde van een echtscheidingsconvenant

Wanneer het door de rechter rechtsgeldig is verklaard, kunt u er veel problemen mee voorkomen. Betaling van de alimentatie kan bijvoorbeeld worden afgedwongen worden door een deurwaarder, omdat de afspraken die er gemaakt zijn rechtsgeldig zijn. Houdt u er wel rekening mee dat u altijd afspraken moet maken waar u achter staat. Het zou jammer zijn als u achteraf spijt krijgt van de keuzes die u in het verleden hebt gemaakt.

Echtscheidingsconvenant wijzigen

In een echtscheidingsconvenant staan afspraken over wonen, bezit, kinderen, financiële zaken, et cetera. In het echtscheidingsconvenant staat ook vaak aangegeven dat afspraken niet kunnen worden ontbonden, wat het lastiger maakt het echtscheidingsconvenant te wijzigen.

Toch zijn er een aantal gevallen waarin de partners  het echtscheidingsconvenant kunnen wijzigen: 1: Wanneer beide partners het samen eens zijn over de wijziging en 2: Wanneer er sprak is van onvoorzien maatregelen.

Banner Gratis Scheiden

Start vandaag met het schrijven van uw echtscheidingsconvenant!

Begin vandaag nog met het schrijven van uw echtscheiding convenant en u bent verzekerd van heldere afspraken voor in de toekomst. Dat is zowel voor u als uw ex-partner belangrijk en helpt ruzies of meningsverschillen in de toekomst voorkomen. Wanneer u samen achter het echtscheidingsconvenant staat, kunt u het echtscheidingsverzoek indienen. Daarmee kan de echtscheidingsprocedure snel afgerond zijn. Daarnaast is het ook nog eens fijn omdat u verzekerd bent dat alle zaken juridisch ook nog eens goed op papier staan. En dat voorkomt vele problemen voor in de toekomst.

Hoe werkt Gratisscheiden?

Bekijk hier het Gratisscheiden.nl stappenplan

Heb ik recht op mediation?

Afhankelijk van uw inkomen komt u bij ons in aanmerking voor onze all-in dienstverlening.

Hoe lang duurt het aanvragen van een scheiding?

Als alle gegevens compleet zijn dienen wij uw volledige aanvraag direct in bij de rechtbank. De rechtbank doet er hierna gemiddeld 3-6 weken over om een echtscheiding te verwerken.  Als er kinderen zijn ouder dan 12 jaar komen hier 2 tot 4 weken bij.

Waarom moet ik betalen als het GratisScheiden is?

Bij indiening van het verzoekschrift zijn we griffierecht verschuldigd; dit zijn de kosten van de rechtbank. De hoogte van de griffierechten is variabel, maar het systeem is zo ingericht dat het bedrag passend is bij uw inkomen. Als uw inkomen laag is, kunt u voor de griffierechtnota mogelijk bijzondere bijstand aanvragen. Indien u in aanmerking komt voor een toevoeging, zijn dit de enige kosten die u dient te voldoen. Uw eigen bijdrage hoeft u niet aan GratisScheiden te voldoen, daarvoor dragen wij zorg.

Wie is Gratisscheiden?

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten in alle provincies van Nederland. Onze medewerkers zijn betrokken, gemotiveerd en wij gaan altijd voor uw zaak. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Geertruidenberg (Noord-Brabant).