Een goedkope echtscheiding? Gratis scheiden bij Gratisscheiden.nl!

Bij Gratisscheiden.nl vraagt u een goedkope echtscheiding aan. Scheiden is nooit een leuke beslissing en daarom kunt u het beter zo regelen dat het u weinig stress oplevert. En dat kan tot stand gebracht worden door goedkoop (online) te scheiden. Dit is hoe goedkoop scheiden werkt!

Banner Gratis Scheiden

Hoe kunt u een goedkope echtscheiding aanvragen?

Wij doen er alles aan om de scheiding zo efficiënt mogelijk voor u te regelen. De kosten houden wij laag wanneer u aan bepaalde financiële voorwaarden voldoet. Is uw individuele jaarinkomen van het afgelopen jaar lager of gelijk aan:

 • €38.000 (met minderjarige kinderen);
 • €26.900 (zonder kinderen)?

Dan voldoet u aan de voorwaarden en wordt de goedkope echtscheiding u gratis aangeboden. Voldoet u niet aan de voorwaarden? Dan stellen wij een scherp all-in tarief voor u op zodat u alsnog goedkoop online kunt scheiden.

Banner Gratis Scheiden

Waarom is scheiden normaal niet goedkoop?

De kosten van scheiden verschillen, maar gemiddeld kost een scheiding € 2500,- tot € 3000,. De kosten van scheiden hangen af van verschillende factoren.

Als u getrouwd bent of geregistreerd partner bent en samen kinderen onder de achttien jaar heeft, betaalt u voor het voorleggen van het verzoek tot scheiding aan de advocaat.

Bent u niet getrouwd en/of bent u geregistreerd partner en heeft u geen kinderen onder de achttien jaar? Dan is het niet nodig om rechtbank in te schakelen. Dit betekent dat u geen advocaat hoeft te betalen en scheelt u honderden, zo niet duizenden euro’s.   

Andere factoren die de kosten van scheiden bepalen:

 • Advocaat: 350 tot 600 euro per uur
 • Mediator: 150 tot 200 euro per uur
 • Griffierecht: minimaal 81 euro
 • Deurwaardersexploot: 60 euro

en

 • Notaris: 500 euro
 • Accountant: Kosten variëren
 • Scheidingsadvocaat of scheidingsbemiddelaar:
 • Eventueel kosten uitspraak rechter: kosten verschillen.

Een scheiding is meestal erg duur. Gelukkig is het echter mogelijk om goedkoop te scheiden bij Gratisscheiden.nl. Dit is hoe goedkoop scheiden betaalbaar blijft voor iedereen!

Banner Gratis Scheiden

De werkwijze van de goedkoopste manier van scheiden

Het enige dat u hoeft te doen om een goedkope echtscheiding aan te vragen is het aanvraagformulier invullen. Daarnaast ontvangt u een vragenlijst die u zo zorgvuldig mogelijk dient in te vullen. Aan de hand daarvan wordt een lijst opgesteld met alle documenten die benodigd zijn. Wij zorgen er dan voor dat alle informatie bij de rechtbank terecht komt. U doet dus de aanvraag, u ontvangt een factuur voor de griffierechten aan de rechtbank, u krijgt advies, u ondertekent alle stukken en de aanvraag wordt ingediend bij de rechtbank. Zo simpel kan de goedkoopste manier van scheiden zijn. En dit is dus hoe goedkoop scheiden betaalbaar blijft voor iedereen!

Daarom voordelig scheiden bij Gratisscheiden.nl

Bij Gratisscheiden.nl geniet u van een geweldige service. Uw voordelen bij ons zijn:

 • Gekwalificeerd: Onze scheidingsmediatoren zijn gekwalificeerd via MfN (Mediatorsfederatie kwaliteitsregister Nederland).
 • Privacy: Uw privacy vinden wij heel belangrijk. Onze verbinding is daarom beveiligd en we gaan heel voorzichtig met uw gegevens om.
 • GoedkoopOnze dienstverlening is zeer voordelig. U betaalt alleen het griffierecht en verder niets. Dit is mogelijk, omdat de procedure gesubsidieerd wordt.
 • Eenvoudig: Scheiden bij ons is eenvoudig. In een paar simpele stappen bent u al gescheiden.
 • Persoonlijk: Onze mediators begeleiden u tijdens de gehele scheidingsprocedure. U heeft face to face afspraken met hen.

Wilt u snel uw scheiding afronden? Bij Gratisscheiden.nl ligt uw volledige al vanaf 2 weken bij rechtbank.

Banner Gratis Scheiden

Netwerk van MfN geregistreerde echtscheidingsspecialisten

De website Gratisscheiden.nl is een initiatief van een netwerk van echtscheidingsspecialisten. Wij zijn een organisatie met bekwame MfN geregistreerde mediators. Als u vragen heeft over de goedkoopste manier van scheiden, dan kunt u terecht op de website waar veel informatie vindbaar is. U kunt echter ook telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. Wij zullen u uitstekend verder helpen en u van dienst zijn inzake goedkoop (online) scheiden. Daarmee is een goedkope echtscheiding sneller geregeld dan u eigenlijk dacht.

Hoe kan ik snel en goedkoop scheiden?

Vraag nu vrijblijvend uw scheiding aan. U vult het aanvraagformulier in en wij sturen een ontvangstbevestiging naar u. U krijgt ook informatie over de documenten die wij nodig hebben om alle scheidingsdocumenten op te stellen. Vervolgens zorgt Gratisscheiden.nl ervoor dat het verzoek ingediend wordt bij de rechtbank.

Stap 1

Vult het aanvraagformulier in. U krijgt vervolgens met een bevestiging van uw aanvraag en meer informatie.

Stap 2

Stuur ons de gegevens die wij nodig hebben, digitaal of per post. Zodra wij de gegevens binnen hebben, bevestigen wij de ontvangst en geven we u informatie over de voortgang van de scheidingsprocedure.

Stap 3

Één van onze mediators neemt contact met u op. Hij of zij bespreekt uw wensen met betrekking tot de scheiding en maakt afspraken met u. Dit legt de mediator vast in officiële documenten voor de rechtbank.

Stap 4

Nadat u akkoord bent met deze documenten, volgt een afspraak met onze advocaat om de documenten te ondertekenen.  


Stap 5

Alle documenten worden ingediend bij de rechtbank door onze advocaat. Wij sturen daarna het inschrijvingsbewijs van de gemeente waar u bent getrouwd en de officiële echtscheidingspapieren. Vanaf het moment dat deze documenten ingediend zijn, bent u gescheiden.

Banner Gratis Scheiden

Vechtscheiding voorkomen? 

Een scheiding is vervelend. Maar helaas komt het tegenwoordig regelmatig voor dat er twee mensen op een groot aantal punten recht tegenover elkaar staan en dat het zo nog vervelender wordt. 

Wat is een vechtscheiding?

Een proces van scheiding waarbij er dikwijls alleen negatieve gevoelens zijn jegens de ex-partner. Alle handelingen die er worden verricht, staan in het teken van het belemmeren van het handelen van de ex-partner. Zo ontstaat er veel ruzie over woning, inboedel, vermogen, alimentatie, kinderen en ga zo maar door. Er wordt geen overeenstemming bereikt, dus kost het dikwijls veel geld. Wees u wel van bewust dat wanneer er sprake is van een vechtscheiding, het dikwijls een (psychisch) effect kan hebben op de kinderen. Doe er dan ook alles aan om een vechtscheiding te voorkomen.

Begeleiding van een vechtscheiding

Professionele begeleiding is ontzettend belangrijk. Er zijn genoeg mensen die olie op het vuur gooien, maar realiseer u dat het zo wel een heel duur proces wordt. Het beste idee is kiezen voor mediation van Gratisscheiden.nl. Op die manier kom je er samen uit, beperk je de kans op eventuele schade bij de kinderen en gaan jullie beiden snel verder met jullie leven.

Omgang met gegevens: betrouwbaar en zorgvuldig

Alle gegevens die u via de website indient worden vertrouwelijk behandeld en alles gaat via een beveiligde verbinding. Er wordt dus zorgvuldig met uw gegevens omgegaan. Tevens heeft u de garantie dat binnen zeer korte tijd alle stukken bij de rechtbank liggen, waarna er binnen tien weken uitspraak wordt gedaan. Daarmee bewijzen wij dat wij efficiënt en snel te werk gaan als het gaat om uw echtscheiding.

Banner Gratis Scheiden

Regel uw echtscheiding voor een lage prijs

In het verleden hebben wij al veel mensen geholpen door een goedkope of gratis echtscheiding tot stand te brengen. Goedkoop online scheiden kan een prima oplossing zijn. Zeker wanneer u niet zoveel te besteden heeft. Bovendien is het belangrijk dat u onderling afspraken maakt zodat u in goed overleg uit elkaar gaat. Kies daarom voor de goedkoopste manier van scheiden bij Gratisscheiden.nl. Via de website dient u eenvoudig een aanvraag in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Vragen? Meer informatie? Bel naar 085-4013447 en wij helpen u graag verder.

Veelgestelde vragen

Waarom biedt Gratisscheiden het gratis aan?
Scheiden is al duur genoeg. Door efficiënt te werken kunnen wij de kosten van de echtscheiding zo laag mogelijk houden. Wij verwachten dat u alle benodigde gegevens volledig en juist aanlevert. Op basis daarvan stellen wij de benodigde stukken op.

Waarom moet ik betalen als het GratisScheiden is?
Bij indiening van het verzoekschrift zijn we griffierecht verschuldigd; dit zijn de kosten van de rechtbank. De hoogte van de griffierechten is variabel, maar het systeem is zo ingericht dat het bedrag passend is bij uw inkomen. Als uw inkomen laag is, kunt u voor de griffierechtnota mogelijk bijzondere bijstand aanvragen. Indien u in aanmerking komt voor een toevoeging, zijn dit de enige kosten die u dient te voldoen. Uw eigen bijdrage hoeft u niet aan GratisScheiden te voldoen, daarvoor dragen wij zorg.

Waarom is een echtscheiding gratis voor mensen met een lager inkomen?
Dankzij door de overheid gefinancierde rechtshulp verzorgen wij onze all-in dienstverlening gratis.

Wat is het griffierecht?
Dat is het bedrag dat u aan de rechtbank betaalt om een gerechtelijke procedure te starten. Het is een bijdrage in de kosten van de rechtspraak.

Wat is het griffierecht tarief?
Wanneer u een laag inkomen heeft komt u in aanmerking voor het lage griffierecht tarief van €83,- voor u samen.