Het zijn onzekere tijden vanwege het coronavirus. Gratisscheiden.nl neemt alle voorzorgsmaatregelen ter harte. Daarom werken we uitsluitend online. Onder andere via Zoom hebben onze mediators en advocaten contact met u. Onze dienstverlening blijft in die zin onveranderd. 

Als u samen met uw partner heeft besloten uit elkaar te gaan, dan denkt u waarschijnlijk niet direct aan online scheiden. Onze samenleving is de afgelopen jaren alsmaar digitaler geworden en het internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Waarom kunt u uw scheiding daarom ook niet online aanvragen?

Online scheiden: wat houdt het precies in?

Wanneer u een scheiding overweegt, is het internet een goede plaats om naar informatie te zoeken. Er komen veel vragen in u op en u wilt weten hoe scheiden in zijn werk gaat en wat er voor u bij komt kijken.

Bij Gratisscheiden.nl vindt u veel informatie, en u kunt tevens online een echtscheiding starten. Een echtscheiding is echter een ingrijpende gebeurtenis, zodat niet alles volledig online kan worden geregeld.

De MfN geregistreerde mediator wil namelijk persoonlijk met u spreken om alle afspraken vast te leggen en de advocaat is verplicht om u uit te nodigen om onder het verzoek tot echtscheiding uw handtekening te plaatsen. Wij maken het u echter eenvoudig en laten de afspraken zoveel mogelijk in uw regio plaatsvinden.

Banner Gratis Scheiden

Zo werkt een online echtscheiding

Heeft u besloten om te scheiden? Dan kunt u online een scheiding aanvragen. Via de mail ontvangt u binnen 24 uur een bevestiging met opgave van de persoonlijke gegevens die benodigd zijn om de scheidingsprocedure te starten. Die gegevens kunt u eveneens digitaal of, indien gewenst, per post sturen naar Gratisscheiden.nl.

Als de gegevens zijn ontvangen neemt de behandelend mediator met u contact op en bespreekt hij met u uw wensen en uw afspraken over de boedelscheiding en over het ouderschapsplan. Zodra u akkoord bent met de voor u opgestelde documenten, dan volgt de tekenafspraak met u samen bij een advocaat in uw regio.

Online scheiden zonder kinderen

Online scheiden zonder kinderen is eenvoudiger. Het betekent dat er minder geregeld moet worden. Online scheiden is perfect voor mensen die met elkaar afspraken willen maken over alle belangrijke punten van een echtscheiding en die de intentie hebben om er samen uit te komen.

Banner Gratis Scheiden

Online scheiden met kinderen

Als u gaat scheiden met kinderen moet er een aantal afspraken gemaakt worden. Zo is het verplicht om een omgangsregeling en een ouderschapsplan op te stellen. Het belangrijkste is dat de verhoudingen tussen u en uw ex-partner goed blijven en dat u samen het welzijn van uw kinderen voorop houdt. Op die manier verloopt de scheiding sneller en een stuk prettiger.

Om te scheiden met kinderen is het nodig om een advocaat in te schakelen. Komt u er samen uit, dan is één advocaat voor beide partners voldoende. Als het u niet lukt om samen afspraken te maken, moet u beide elk een advocaat inschakelen. Dat betekent dat de scheiding veel meer tijd en geld gaat kosten.

Werkt u goed samen, dan is het mogelijk om binnen 6 weken de scheiding af te ronden.

Vechtscheiding voorkomen? 

Een scheiding is vervelend. Maar helaas komt het tegenwoordig regelmatig voor dat er twee mensen op een groot aantal punten recht tegenover elkaar staat en dat het zo nog vervelender wordt. Dan heeft mediation van Gratisscheiden.nl een kleine kans van slagen. Een advocaat is dan misschien een beter plan!

Begeleiding van een vechtscheiding

Professionele begeleiding is ontzettend belangrijk. Er zijn genoeg mensen die olie op het vuur gooien, maar realiseer u dat het zo wel een heel duur proces wordt. Het beste idee is kiezen voor mediation van Gratisscheiden.nl. Op die manier kom je er samen uit, beperk je de kans op eventuele schade bij de kinderen en gaan jullie beiden snel verder met jullie leven.

Banner Gratis Scheiden

De kosten van een scheiding bij Gratisscheiden.nl

In welke van deze twee financiële situaties u zit, bepaalt de kosten van uw scheiding:

  • Uw individuele inkomen van het afgelopen jaar is lager of gelijk aan €38.000 met minderjarige kinderen of €26.500 zonder kinderen en u heeft minder dan €14.499 aan vermogen. In deze situatie betaalt u alleen de griffiekosten ten behoeve van de rechtbank. 
  • Uw inkomen is hoger dan €38.000 met minderjarige kinderen of €26.500 zonder kinderen.

Voldoet u niet aan de eerste voorwaarde? Dan wordt er een aantrekkelijke all-in aanbieding voor u opgesteld. Zo is goedkoop gratis scheiden bij Gratisscheiden.nl altijd mogelijk.

Banner Gratis Scheiden

Voordelen van online scheiden bij Gratisscheiden.nl

U profiteert van een fantastische service bij Gratisscheiden.nl. Er zijn nog veel meer redenen waarom u voor Gratisscheiden.nl kiest

Uw privacy is bij ons gewaarborgd

Wij hechten een groot belang aan uw privacy. Als u documenten naar ons verstuurt, gaat dat via een geheel beveiligde verbinding.

Gekwalificeerde mediators

Wij hebben gekwalificeerde scheidingsmediators via MfN (Mediatorsfederatie kwaliteitsregister Nederland).

Gratis

Het is mogelijk om gratis te scheiden bij Gratisscheiden.nl. De scheidingsprocedure wordt gesubsidieerd. Daarom betaalt u alleen het griffierecht en verder niets.

Snel

Bij ons rondt u snel uw scheiding af. Tussen 2 en 14 weken liggen alle scheidingsdocumenten bij de rechtbank.

Persoonlijke aanpak

U wordt begeleid tijdens de hele scheidingsprocedure door onze mediators. Ze hebben face to face contact met u.

Eenvoudig

Uw scheiding is eenvoudig geregeld bij Gratisscheiden.nl. In een paar stappen bent u gescheiden.

Banner Gratis Scheiden

Snel scheiden online

Vraag nu geheel vrijblijvend uw scheiding aan. Dat is eenvoudig. Vul het aanvraagformulier in en u krijgt een ontvangstbevestiging van ons. U krijgt bovendien informatie over welke documenten nodig zijn om de scheidingsdocumenten op te stellen. Wij zorgen er vervolgens voor dat het scheidingsverzoek bij de rechtbank ingediend wordt.

Stap 1

Vul het aanvraagformulier op de website in. Vervolgens krijgt u een bevestiging van uw aanvraag en u krijgt meer informatie.

Stap 2

Stuur de documenten die wij nodig hebben, per post of digitaal. Als de gegevens bij ons binnen zijn, krijgt u de een bevestiging van de ontvangst. U krijgt ook informatie over de voortgang van de scheidingsprocedure.

Stap 3

Een mediator neemt contact met u op. Vertel wat uw wensen zijn wat de scheiding betreft. De mediator maakt bovendien afspraken met u en legt de afspraken vast in de officiële documenten voor de rechtbank.

Stap 4

Als u akkoord bent met de documenten, volgt er een afspraak met onze advocaat. Tijdens deze afspraak ondertekent u de scheidingsdocumenten.

Stap 5

De advocaat dient de officiële documenten bij de rechtbank in. Als de rechtbank uitspraak gedaan heeft, krijgt u een echtscheidingsbeschikking. Deze echtscheidingsbeschikking dienen wij in bij de gemeente waar u bent getrouwd. Op dat moment bent u officieel gescheiden.

Banner Gratis Scheiden

Waarom is online scheiden zo goedkoop bij jullie?

De overheid geeft subsidie aan mensen met weinig inkomen. Deze subsidie maakt het mogelijk om gratis gebruik te maken van een mediator. De mediators bij Gratisscheiden.nl zijn allemaal gekwalificeerd door de MfN (Mediatorsfederatie kwaliteitsregister Nederland). Dat betekent dat onze mediators een erkende opleiding gevolgd hebben. Bovendien volgen ze voortdurend trainingen om hun vaardigheden en hun kennis op peil te houden.

Wat u alleen betaalt bij Gratisscheiden.nl is het griffierecht. Het griffierecht zijn de kosten die de rechtbank zelf in rekening brengt.   

Knoop doorgehakt? Neem contact op!

Wilt u online een scheiding aanvragen? Dan vult u het aanvraagformulier in wat u op de website vindt. Wilt u meer lezen over de werkwijze van een online echtscheiding bij Gratisscheiden.nl of heeft u andere vragen? Neem telefonisch contact met ons op via 085-4013447. Onze mediators staan u graag te woord.

Wij zijn het samen niet eens. Kunnen wij toch bij jullie scheiden?

Nee, uw echtscheiding bij GratisScheiden is alleen mogelijk als jullie het samen min of meer eens zijn over de regelingen die jullie voor ogen hebben.

Wij hebben een geregistreerd partnerschap. Kunnen wij bij jullie terecht?

Ja, de ontbinding van het geregistreerd partnerschap is bij GratisScheiden mogelijk.

Waarom biedt Gratisscheiden het gratis aan?

Scheiden is al duur genoeg. Door efficiënt te werken kunnen wij de kosten van de echtscheiding zo laag mogelijk houden. Wij verwachten dat u alle benodigde gegevens volledig en juist aanlevert. Op basis daarvan stellen wij de benodigde stukken op.

Heb ik recht op mediation?

Afhankelijk van uw inkomen komt u bij ons in aanmerking voor onze all-in dienstverlening.

Waar is jullie hoofdkantoor?

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten in alle provincies van Nederland. Onze medewerkers zijn betrokken, gemotiveerd en wij gaan altijd voor uw zaak. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Geertruidenberg (Noord-Brabant).