Als u samen met uw partner heeft besloten uit elkaar te gaan, dan denkt u waarschijnlijk niet direct aan online scheiden. Onze samenleving is de afgelopen jaren alsmaar digitaler geworden en het internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Waarom kunt u uw scheiding daarom ook niet online aanvragen?

Online scheiden: wat houdt het precies in?

Wanneer u een scheiding overweegt, is het internet een goede plaats om naar informatie te zoeken. Er komen veel vragen in u op en u wilt weten hoe scheiden in zijn werk gaat en wat er voor u bij komt kijken. Bij Gratisscheiden.nl vindt u veel informatie, en u kunt tevens online een echtscheiding starten. Een echtscheiding is echter een ingrijpende gebeurtenis, zodat niet alles volledig online kan worden geregeld. De MfN geregistreerde mediator wil namelijk persoonlijk met u spreken om alle afspraken vast te leggen en de advocaat is verplicht om u uit te nodigen om onder het verzoek tot echtscheiding uw handtekening te plaatsen. Wij maken het u echter eenvoudig en laten de afspraken zoveel mogelijk in uw regio plaatsvinden.

Zo werkt een online echtscheiding

Heeft u besloten om te scheiden? Dan kunt u online een scheiding aanvragen. Via de mail ontvangt u binnen 24 uur een bevestiging met opgave van de persoonlijke gegevens die benodigd zijn om de scheidingsprocedure te starten. Die gegevens kunt u eveneens digitaal of, indien gewenst, per post sturen naar Gratisscheiden.nl.

Als de gegevens zijn ontvangen neemt de behandelend mediator met u contact op en bespreekt hij met u uw wensen en uw afspraken over de boedelscheiding en over het ouderschapsplan. Zodra u akkoord bent met de voor u opgestelde documenten, dan volgt de tekenafspraak met u samen bij een advocaat in uw regio.

De voordelen van een online echtscheiding bij Gratisscheiden.nl

Het online starten van een echtscheiding brengt diverse voordelen met zich mee. Zo brengt u heel eenvoudig uw scheiding op gang met het eenvoudig online aanvragen. Tevens is telefonisch contact altijd mogelijk bij Gratisscheiden.nl en in een kennismakingsgesprek met de mediator kunt u altijd vragen stellen en advies inwinnen. U kiest uw eigen tempo voor de scheiding. Onze mediators en advocaten spelen in op uw situatie en zijn er om samen met u het proces kundig en in alle rust te doorlopen.

Dat zorgt ervoor dat de online echtscheiding voor u vlot en soepel kan verlopen. Een echtscheiding is niet eenvoudig, daarom is het voor u geruststellend dat het proces bij Gratisscheiden.nl eenvoudig en prettig verloopt.

Knoop doorgehakt? Neem contact op!

Wilt u online een scheiding aanvragen? Dan vult u het aanvraagformulier in wat u op de website vindt. Wilt u meer lezen over de werkwijze van een online echtscheiding bij Gratisscheiden.nl of heeft u andere vragen? Neem telefonisch contact met ons op via 085-4013447. Onze mediators staan u graag te woord.

online scheiden: nu aanvragen