Het zijn onzekere tijden vanwege het coronavirus. Gratisscheiden.nl neemt alle voorzorgsmaatregelen ter harte. Daarom werken we uitsluitend online. Onder andere via Zoom hebben onze mediators en advocaten contact met u. Onze dienstverlening blijft in die zin onveranderd. 

Samenlevingscontract en uit elkaar gaan

Hebben jij en je partner een samenlevingscontract gesloten en besluiten jullie om uit elkaar te gaan? Dan moet er vaak veel worden geregeld. Denk bijvoorbeeld aan de afspraken over de woning en over de kinderen.

Wij helpen je hierbij: 100% juridisch verantwoord en alle zaken – die zeer belangrijk zijn – worden netjes geregeld. Zo is er altijd duidelijkheid! Vraag nu eenvoudig een gratis voorstel aan en ontdek of u in aanmerking komt  voor een gratis scheiding.

Banner Gratis Scheiden

De woning

Heb je een koopwoning? Dan moet er worden besloten of de woning wordt verkocht of dat één van jullie er blijft wonen. Dat is bij een samenlevingscontract hetzelfde als wanneer je getrouwd bent. Als één van jullie in de woning blijft wonen, dan moet worden bepaald hoe de hypotheek wordt verdeeld.

Heb je een huurwoning? Dan moet er worden beslist of de huur wordt opgezegd of dat één van jullie er blijft wonen. Ook dit is bij een samenlevingscontract hetzelfde als wanneer je getrouwd bent. Als één van jullie in de woning blijft wonen, dan moet het huurcontract op de juiste naam worden gesteld.

Wij helpen je erbij! Neem gerust een keer contact met ons op of vraag een gratis voorstel aan.

Banner Gratis Scheiden

De kinderen

Als je samen kinderen hebt, dan ben je verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Jullie blijven namelijk ook na het einde van jullie relatie samen verantwoordelijk voor de zorg voor de kinderen.

Wanneer jullie een samenlevingscontract hebben gesloten, dan is de biologische vader niet automatisch ook de juridische vader. Hiervoor is noodzakelijk dat de vader het kind heeft erkend bij de burgerlijke stand én dat er gezamenlijk gezag is aangevraagd bij de rechtbank.

Als je dit niet hebt geregeld tijdens de relatie, dan is het van belang dit alsnog zo spoedig mogelijk te doen. Op die manier houden jullie namelijk samen een stem in de keuzes die de kinderen aangaan. Natuurlijk heeft de biologische vader wel recht op omgang met zijn kinderen en tevens de plicht om alimentatie te betalen.

Wij ondersteunen je bij al het lastige papierwerk! Neem gerust een keer contact met ons op of vraag een gratis voorstel aan.

Banner Gratis Scheiden

Checklist

Wij hebben een tweetal speciale checklists opgesteld. Een handig overzicht met belangrijke aandachtspunten wanneer je denkt aan een gratis scheiding. Er zijn twee verschillende checklists beschikbaar:

1. Huwelijk of geregistreerd partnerschap
2. Samenwonen met samenlevingscontract

De juridische afwikkeling van het samenlevingscontract

In het samenlevingscontract staat vermeld hoe de gezamenlijke bezittingen, schulden en het pensioen worden verdeeld bij een relatiebreuk. Ook staat hier doorgaans in hoe de samenlevingsovereenkomst kan worden beëindigd.  Het is sterk aan te bevelen om met elkaar een vaststellingsovereenkomst te sluiten, waarin jullie verwoorden welke afspraken jullie hebben gemaakt over de verdeling van al jullie bezittingen. Gratisscheiden.nl helpt jullie hierbij.

Samenlevingscontract beëindigen

Heeft u al een samenlevingscontract, maar wilt u deze beëindigen? Dan hoeft u hiervoor niet naar de notaris. Wanneer je samenwoont en uit elkaar wilt is er geen procedure bij de rechtbank nodig. In het samenlevingscontract is vaak al afgesproken hoe je het samenlevingscontract zou kunnen beëindigen.

Banner Gratis Scheiden

Hoe kan je snel en voordelig scheiden?

Vraag vrijblijvend uw scheiding aan. Je vult het aanvraagformulier in en wij sturen direct een ontvangstbevestiging naar je. Je krijgt informatie over de documenten die wij nodig hebben om alles zorgvuldig op te stellen. Vervolgens zorgt Gratisscheiden.nl ervoor dat het verzoek ingediend netjes wordt bij de rechtbank.

Stap 1

Vult het aanvraagformulier in. Je ontvangt vervolgens met een bevestiging van uw aanvraag en meer informatie.

Stap 2

Stuur de gegevens die wij nodig hebben: per post of digitaal. Zodra wij de gegevens ontvangen hebben, bevestigen wij de ontvangst en geven we je informatie over de voortgang van de scheidingsprocedure.

Stap 3

Één van onze mediators neemt contact met je op. Hij of zij bespreekt jouw wensen m.b.t. de scheiding en maakt duidelijke afspraken met je. Dit legt de mediator vast in officiële documenten voor de rechtbank.

Stap 4

Nadat je akkoord bent met deze documenten, volgt er een afspraak met onze advocaat om alle documenten netjes te ondertekenen.

Stap 5

Alle documenten worden ingediend bij de rechtbank door onze advocaat. Wij sturen daarna het inschrijvingsbewijs van de gemeente waar u bent getrouwd en de officiële echtscheidingspapieren. U bent gescheiden vanaf het moment dat deze documenten zijn ingediend.

Banner Gratis Scheiden

Vechtscheiding voorkomen? 

Een scheiding is vervelend. Maar helaas komt het tegenwoordig regelmatig voor dat er twee mensen op een groot aantal punten recht tegenover elkaar staat en dat het zo nog vervelender wordt. Dan heeft mediation van Gratisscheiden.nl een kleine kans van slagen. Een advocaat is dan misschien een beter plan!

Begeleiding van een vechtscheiding

Professionele begeleiding is ontzettend belangrijk. Er zijn genoeg mensen die olie op het vuur gooien, maar realiseer u dat het zo wel een heel duur proces wordt. Het beste idee is kiezen voor mediation van Gratisscheiden.nl. Op die manier kom je er samen uit, beperk je de kans op eventuele schade bij de kinderen en gaan jullie beiden snel verder met jullie leven.

Wij hebben een geregistreerd partnerschap. Kunnen wij bij jullie terecht?

Ja, de ontbinding van het geregistreerd partnerschap is bij GratisScheiden mogelijk.

Wij wonen in het buitenland. Kan ik bij Gratis Scheiden mijn scheiding regelen?

Dit hangt af van verschillende factoren. Om dit voor u na te gaan verzoeken wij u een mail naar GratisScheiden toe te zenden met hierin de volgende gegevens van u en uw partner: Nationaliteit, woonplaats, datum vestiging Nederland, woonplaats minderjarige kinderen en BSN.

Heb ik recht op mediation?

Afhankelijk van uw inkomen komt u bij ons in aanmerking voor onze all-in dienstverlening.

Wie is Gratisscheiden?

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten in alle provincies van Nederland. Onze medewerkers zijn betrokken, gemotiveerd en wij gaan altijd voor uw zaak. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Geertruidenberg (Noord-Brabant).

Zijn mijn persoonlijke gegevens veilig?

Ja, uw persoonlijke gegevens worden versleuteld verstuurd over een beveiligde versleutelde verbinding. Uw persoonlijke gegevens zijn hierdoor veilig.