Gratis scheiden en een uitkering

Een echtscheiding is geen eenvoudige situatie. Wanneer een van beiden afhankelijk is van een (WW) uitkering, maakt dat het scheiden niet eenvoudiger en moet u rekening houden met de consequenties voor jullie beiden.

Wij vertellen u welke opties u heeft wanneer u wilt scheiden met een uitkering. Ontdek of u in aanmerking komt voor een gratis scheiding en vraag een gratis voorstel aan. Eenvoudig, snel en met professioneel oog voor uw privacy!

Banner Gratis Scheiden

Na uw scheiding in de bijstand

Als u door uw echtscheiding geen of onvoldoende inkomen hebt, wordt uw partner verplicht het inkomen aan te vullen door alimentatie te betalen. Wanneer uw partner daartoe niet in staat is, kunt u bij uw gemeente informeren naar hulp in de vorm van bijstand via Wet Werk en Bijstand. Wanneer er sprake is van ‘vermogen’, zoals spaargeld, kan het zijn dat u geen recht hebt op bijstand.

Het kan natuurlijk ook zijn dat uw partner alimentatie betaalt en hij of zij zijn baan verliest of te maken krijgt met een WW-uitkering.  Dan kan dit betekenen dat uw partner minder alimentatie hoeft te betalen en u daardoor recht krijgt op een (hogere) uitkering.

Wij helpen je om overzichtelijk te krijgen. Altijd 100%  duidelijkheid!

Banner Gratis Scheiden

Voor uw scheiding een uitkering

Wanneer u al een WW-uitkering of bijstandsuitkering krijgt voordat u gaat scheiden, zal de gemeente moeten beoordelen of u beiden afzonderlijk recht heeft op bijstand.  De hoogte van uw uitkering wordt aangepast aan de nieuwe leefsituatie. Dit betekent ook dat als u gaat samenwonen met een nieuwe partner, dit van invloed kan zijn op uw uitkering.

Banner Gratis Scheiden

De voordelen van scheiden met een uitkering Gratisscheiden.nl

Professionals

Bij ons werken louter MfN geregistreerde mediators. MfN is de afkorting voor Mediatorsfederatie Nederland. Dit is een stichting waarbij alleen mediators zijn aangesloten die voldoen aan de strengste eisen op het gebied van kennis, scholing en skills.

Betrouwbaar omgaan met uw gegevens

Alle gegevens worden via een beveiligde verbinding bewerkt en verstuurd. We gaan heel zorgvuldig met uw gegevens om. Wij waarderen privacy.

Persoonlijk contact

U geniet bij ons van het persoonlijke contact. De dienstverlening is volledig toegespitst op uw wensen, eisen en behoeften. Doordat we u echt leren kennen, zijn we u (nog) beter van dienst.

Laag tarief

Bij Gratisscheiden.nl geniet u altijd van een laag tarief.

Snel geregeld

Wij zorgen ervoor dat u snel gescheiden bent. Nadat wij samen met u de officiële documentatie hebben opgesteld, dienen wij dit gelijk in bij de rechtbank. De rechtbank doet er gemiddeld 3 tot 6 weken over om dit allemaal te verwerken. Zijn er kinderen bij betrokken die jonger zijn dan twaalf jaar? Dan komen er 2 tot 4 weken bij. Direct hierna is de scheiding voltrokken.

Banner Gratis Scheiden

Geen geld om te scheiden

Een echtscheiding kost geld. Wanneer jullie echter niet veel financiële ruimte hebben, hebben jullie recht op een gratis scheiding. Dit geldt wanneer jullie individuele jaarinkomen gelijk is aan of lager is dan €26.900 ,= zonder kinderen of €37.300 ,= met kinderen.

Uw echtscheiding is dan bijna kosteloos omdat u ons niet hoeft te betalen. U betaalt alleen het griffierecht aan de rechtbank. Dit zijn kosten voor het starten van een procedure.

Bekijk hier of u in aanmerking komt voor gratis scheiden.

Banner Gratis Scheiden