Scheiden zonder inkomen bij Gratisscheiden.nl
Stel dat u een scheiding overweegt of dat u gezamenlijk heeft besloten dat u wilt gaan scheiden. Maar wat als u of uw partner geen inkomen of werk heeft? Goede vraag, maar wij hebben ook een goed antwoord. Wanneer u zonder baan zit, is het alsnog mogelijk om gratis te scheiden.
Ontvang binnen 1 minuut gratis voorstel?
Vraag direct vrijblijvend snel en eenvoudig gratis scheiden aan via het aanvraagformulier. Komt u niet in aanmerking voor gratis scheiden dan doen wij u een aantrekkelijk all-in voorstel.
Ik ga scheiden maar heb geen inkomen, wat nu? Een veelgestelde vraag. Wij geven u graag aan welke opties u heeft wanneer u wilt scheiden zonder inkomen. Ontdek of u in aanmerking komt voor een gratis scheiding. Vraag nu een gratis voorstel aan!
Scheiden en geen inkomen
Op het moment dat u geen werk heeft, wordt er gekeken of uw partner financieel in staat is u te helpen in uw levensonderhoud. Uw partner moet alimentatie betalen om ervoor te zorgen dat u over voldoende inkomen beschikt.
Op het moment dat uw partner daartoe niet – of onvoldoende – in staat is, heeft u wellicht recht op een bijstand of een uitkering. Lees hier meer over scheiden en een uitkering.
Geen inkomen toch Voordelen van scheiden en geen inkomen bij Gratisscheiden.nl
Professionals
Bij Gratisscheiden.nl werken altijd MfN geregistreerde mediators. MfN is de afkorting voor Mediatorsfederatie Nederland. Dit is een stichting waarbij altijd mediators zijn aangesloten die voldoen aan de strenge eisen op het gebied van kennis, skills en scholing.
Betrouwbaarheid m.b.t. uw gegevens
Alle gegevens worden middels een veilige verbinding verstuurd. We gaan bovendien ontzettend zorgvuldig met uw gegevens om.
Persoonlijk contact
U geniet bij ons van het persoonlijke contact. De dienstverlening is geheel toegewijd aan uw wensen en eisen. Doordat we u en uw situatie echt leren kennen, zijn we u altijd optimaal van dienst.
Laag tarief
Scheiden maar geen inkomen is mogelijk! Bij Gratisscheiden.nl profiteert u altijd van een laag tarief.
Vlot geregeld
Wij zorgen dat u snel gescheiden bent. Samen met u stellen we de officiële documentatie op en dienen wij deze gelijk in bij de rechtbank. De rechtbank doet er gemiddeld drie tot zes weken over om dit te verwerken. Zijn er kinderen bij betrokken die jonger zijn dan twaalf jaar? Dan komen er twee tot vier weken bij. Hierna kan de scheiding worden voltrokken.
Scheiden en geen inkomen? Daarom is het mogelijk
Wanneer u wilt scheiden met een laag – of zelfs helemaal geen inkomen – ondersteunen en adviseren wij u. Zo wordt gratis scheiden mogelijk gemaakt. Scheiden maar geen inkomen? Dat kan. Voor mensen zonder inkomen of met een laag inkomen, is er gefinancierde rechtshulp mede mogelijk gemaakt dor de overheid. Dan moet u wel aan enkele voorwaarden voldoen:
- Uw jaarinkomen is lager dan 26.500 euro zonder of met meerjarige kinderen. Heeft u minderjarige kinderen? Dan is de eis dat u een lager jaarinkomen dan 38.000 euro heeft.
- Uw vermogen is na de scheiding minder dan 15.000 euro.
Geen inkomen toch scheiden? Zo doet u het
Scheiden is normaal gesproken een vrij tijdrovend proces. Normaliter verstrijken er vele maanden en zo nu en dan zelfs enkele jaren voordat een scheidingsprocedure is afgerond. Het scheiden is een ingewikkeld proces. Bij Gratisscheiden.nl is scheiden snel en eenvoudig. Geen inkomen toch scheiden? Volg het onderstaande stappenplan.
Stap 1: Vul het aanvraagformulier in
Vul het aanvraagformulier op onze website in. Wij bevestigen de ontvangst en u krijgt direct meer informatie betreffende de scheidingsprocedure.
Stap 2: Documenten sturen
Stuur alle documenten die wij nodig hebben. U heeft de keuze of u de documenten per post of per e-mail stuurt. U krijgt van ons een ontvangstbevestiging en wij informeren u over de voortgang.
Stap 3: Afspraken maken
De mediator neemt rechtstreeks contact met u en samen maken jullie afspraken betreffende: boedelscheiding, ouderschapsplan etc. Dit moet allemaal gebeuren vanwege de officiële documenten voor de rechtbank.
Stap 4: Documenten ondertekenen
Gaat u akkoord met de opgestelde documenten? Dan heeft u vervolgens een gesprek met een mediator om de documenten te ondertekenen.
Stap 5: Aanvraag indienen bij de rechtbank
De echtscheidingspapieren gaan nu naar de rechtbank. Die geeft de beschikking af en die wordt ingeschreven bij uw gemeente. Na inschrijving bent u gescheiden. Zo simpel en snel gaat het!
Uw inkomen na een scheiding
Partneralimentatie
Heeft u geen werk en bent u gescheiden? Dan wordt er gekeken of uw partner in staat is om u financieel te ondersteunen. Als uw partner daar niet – of niet voldoende toe in staat is – heeft u mogelijk recht op een uitkering of bijstand.
Partneralimentatie is een regeling die niet zoveel voorkomt. Maar bij één van de zes scheidingen wordt er toch partneralimentatie toegekend. Na het scheiden krijgt dikwijls de vrouw partneralimentatie, omdat zij dikwijls geen of een lager inkomen heeft dan de man. Er is nog steeds inkomensongelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Daarbij komt dat vrouwen vaker de zorg van de kinderen op zich nemen en meer doen in het huishouden. Er blijft zo minder tijd over om te werken en vrouwen verdienen daarom soms wat minder.
Kinderalimentatie
Gaat u scheiden en heeft u samen minderjarige kinderen? Dan bent u verplicht om daar afspraken over te maken en deze afspraken vast te leggen in een duidelijk ouderschapsplan. In het ouderschapsplan staat ook precies hoe het verloopt met de kinderalimentatie.
Wettelijk gezien zijn ouders verantwoordelijk voor de kosten van de verzorging en de opvoeding van de kinderen totdat ze 18 jaar zijn. Ouders zijn bovendien verplicht om de kinderen tussen de 18 en 21 jaar een studie bijdrage te leveren. Dikwijls betaalt de ene ouder kinderalimentatie aan de ouder bij wie de kinderen het meest van de tijd verblijven.
Hoe hoog de kinderalimentatie is? Dit hangt af van de hoogte van het inkomen van u en uw partner. Ook als u maar over heel weinig inkomen beschikt, heeft u de verplichting om kinderalimentatie te betalen. Jaarlijks worden de alimentatiebedragen aangepast door de overheid.
Scheiding en pensioen
U hoeft het basispensioen, AOW, niet te delen. Het ouderdomspensioen wat u samen tijdens uw huwelijk heeft opgebouwd, moet wel verdeeld worden. Iedere partner krijgt 50% van het pensioen. Huwelijkse voorwaarden of gemeenschap van goederen maakt niet uit.
Behalve ouderdomspensioen, bestaat er ook nabestaandenpensioen. Wanneer uw partner nabestaandenpensioen opbouwt, ontvangt u geld uitgekeerd na haar of zijn overlijden. Als uw ex-partner na de scheiding overlijdt, dan is er een andere regeling van kracht. Het pensioen wat u ontvangt, bestaat uit het bedrag dat voor uw scheiding is opgebouwd.
Had uw ex-partner een nabestaanden pensioen op risicobasis? Dan vervalt uw aanspraak bij een scheiding. Dit omdat een dergelijk pensioen alleen wordt uitgekeerd wanneer u nog getrouwd bent.
Veelgestelde vraag
Ik ga scheiden maar heb geen inkomen, wat nu?
Wij adviseren u contact op te nemen en het aanvraagformulier in te vullen. Zo ontdek jij in een gratis voorstel of je in aanmerking komt voor een gratis scheiding.