Hoe werkt gratis scheiden? Ontdek het complete antwoord

Een scheiding is altijd een lastige situatie. Emotioneel, verwarrend en dan ineens is daar allemaal juridische taal. En u? U wilt het zo snel mogelijk achter de rug hebben. Netjes scheiden, zoals het hoort! Ontdek op deze pagina de vele succesvolle gratis scheiden ervaringen.

Heeft u overwogen of zelfs al gezamenlijk besloten dat u wilt gaan scheiden? Wij regelen het netjes voor u. Zelfs scheiden zonder geld is mogelijk. Op het moment dat u geen inkomen heeft, is het natuurlijk alsnog mogelijk om een scheiding te voltooien. 

Een scheiding aanvragen is gratis! Een echte scheiding advocaat is vaak duur, maar een scheiding bij Gratisscheiden.nl hoeft niet duur te zijn. Sterker nog, het is mogelijk dat het ontzettend voordelig voor uitpakt. Vraag nu een gratis voorstel aan!  

Scheiden zonder geld bij Gratisscheiden.nl

Stel nou dat u op dit moment geen werk heeft… dan wordt er gekeken naar uw partner. Is hij of zij in staat om u te ondersteunen in uw levensonderhoud. Uw partner moet er middels alimentatie voor zorgen dat u over voldoende inkomen beschikt.

Wanneer uw partner daartoe niet – of in ieder geval onvoldoende –  toe in staat is, dan maakt u kans op een uitkering of op bijstand. Meer weten over de bijstand, uitkering en scheiden? Lees hier meer over scheiden en een uitkering

Hoe werkt gratis scheiden? Zo dus…

Scheiden is normaliter een ontzettend traag en misschien zelfs wel een tijdrovend proces te noemen. Normaal gesproken verstrijken er meerdere maanden en soms zelfs wel jaren, voordat de scheidingsprocedure in kwestie is afgerond. Netjes scheiden is dus een ingewikkeld proces. 

Bij Gratisscheiden.nl houden wij het ontzettend simpel en is alles zo gepiept. Geen dure scheiding advocaat, maar een gratis scheiding aanvragen… Dat is waar wij voor staan. Bij Gratisscheiden.nl is scheiden snel en zeer eenvoudig afgerond. Volg het onderstaande stappenplan.

Stap 1: Vul het aanvraagformulier in 

Een gratis scheiding aanvragen? Vul het aanvraagformulier op de website in. Wij bevestigen de ontvangst en u ontvangt gelijk meer informatie over uw scheidingsprocedure.

Stap 2: Documenten versturen

Stuur ons alle documenten die wij nodig hebben. U heeft de keuze of u de documenten per e-mail of per post naar ons stuurt. U krijgt een ontvangstbevestiging en wij informeren u altijd over de voortgang van uw echtscheiding. Netjes scheiden, daar staan wij voor bij Gratisscheiden.nl.

Stap 3: Afspraken maken

Onze mediators nemen rechtstreeks contact met u op en maken samen met u afspraken omtrent onderwerpen als: ouderschapsplan, boedelscheiding etc. Dit dient allemaal te gebeuren vanwege de officiële documenten die nodig zijn voor de rechtbank.

Stap 4: Documenten ondertekenen

Bent u helemaal akkoord met de opgestelde documenten? Prima. Dan heeft u een gesprek met een mediator van Gratisscheiden.nl om uw documenten te ondertekenen en het officieel te maken. Wij gaan altijd helder en duidelijk te werk, daarom zijn onze gratis scheiden ervaringen ook zo goed! 

Stap 5: Aanvraag indienen bij de rechtbank

De papieren van de echtscheiding gaan rechtstreeks naar de rechtbank. Die geeft de beschikking af en die wordt ingeschreven bij uw gemeente. Na de complete inschrijving bent u officieel gescheiden!

Snel scheiden zonder geld? Het is mogelijk!

Het voltooien van een scheiding duurt minimaal 6 tot 10 weken. Het maximum in dit traject is een aantal jaar. Maar dat hebben wij nog nooit meegemaakt. Onze specialistische dienstverlening zorgt ervoor dat uw scheiding zo vlot mogelijk verloopt:

Blijf samenwerken

Natuurlijk, bij een scheiding ervaart u dikwijls veel emoties. Dat is volkomen normaal. Boosheid is daar ook vaak een klein onderdeel van. Toch is het van groot belang dat u blijft samenwerken met uw partner. Een vechtscheiding zit niemand op te wachten. Samen schakelen jullie Gratisscheiden.nl in, die namens jullie het verzoek indient bij de rechtbank. 

Op het moment dat u beiden begrip toont en goed samenwerkt richting een gratis scheiding zonder moeilijkheden, dan is een scheiding snel geregeld. Komt u er samen helemaal niet uit? Dan houdt dit vaak in dat er een scheiding advocaat bij moet komen en dat wordt het vaak wat duurder. Daarbij komt ook dat het scheidingsproces dan langer duurt. 

Het belang van de kinderen staat voorop

Zijn er kinderen bij deze scheiding betrokken? Dan ligt wat ons betreft altijd de focus op het welzijn van de kinderen. Probeer er op een gezamenlijke wijze uit te komen, zodat co-ouderschap een reële mogelijkheid is. Een heftige strijd om de voogdij is meestal ook erg vervelend voor de kinderen. 

Snel scheiden zonder tussenkomst van advocaat

Op het moment dat u gratis wilt scheiden, wilt u dit logischerwijs zo vlot mogelijk doen zonder veel gedoe en tussenkomt van een scheiding advocaat. In z’n geheel scheiden zonder advocaat of zonder rechtbank is helaas niet mogelijk. U bent verplicht om een scheiding advocaat in te schakelen om de officiële afspraken over de scheiding bij de rechtbank in te dienen. 

Contactgegevens

Heeft u vragen over een gratis en snelle scheiding? Hoe werkt gratis scheiden? Neem gerust een keer contact met ons op en wij helpen u direct verder. 

GratisScheiden B.V.

Centraleweg 16 KAN

4931 NB Geertruidenberg

T: 085-4013447

E: ikwil@gratisscheiden.nl

Openingstijden kantoor: alle werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur

Veelgestelde vragen

Ik hoorde laatst iemand praten over een flitsscheiding, doen jullie dat ook?

Nee, de flitsscheiding bestaat helaas niet meer. Sinds 1 maart 2009 doet de flitsscheiding officiële niet meer mee. U kunt wel online scheiden bij Gratisscheiden.nl en dit gaat ook razendsnel.