Kies nu om goedkoop te scheiden

Kies nu om goedkoop te scheiden

Scheiden betekent meestal dat u maanden bezig bent en duizenden euro’s betaald. Niet bij Gratisscheiden.nl. Bij ons is het mogelijk om goedkoop te scheiden. U geniet bovendien van persoonlijk contact, ervaren en gekwalificeerde scheidingsmediators en een snelle afhandeling van de scheidingsprocedure. Vraag nu een vrijblijvend gesprek met ons aan.

Banner Gratis Scheiden  

 

Waarom is scheiden normaal niet goedkoop?

De kosten van scheiden verschillen, maar gemiddeld kost een scheiding € 2500,- tot € 3000,. De kosten van scheiden hangen af van verschillende factoren.

Als u getrouwd bent of geregistreerd partner bent en samen kinderen onder de achttien jaar heeft, betaald u voor het voorlexggen van het verzoek tot scheiding aan de advocaat.

Bent u niet getrouwd en/of bent u geregistreerd partner en heeft u geen kinderen onder de achttien jaar? Dan is het niet nodig om rechtbank in te schakelen. Dit betekent dat u geen advocaat hoeft te betalen en scheelt u honderden, zo niet duizenden euro’s.   

Andere factoren die de kosten van scheiden bepalen:

 • Advocaat: 350 tot 600 euro per uur
 • Mediator: 150 tot 200 euro per uur
 • Griffierecht: minimaal 81 euro
 • Deurwaardersexploot: 60 euro

en

 • Notaris: 500 euro
 • Accountant: Kosten variëren
 • Scheidingsadvocaat of scheidingsbemiddelaar:
 • Eventueel kosten uitspraak rechter: kosten verschillen.

Een scheiding is meestal erg duur. Gelukkig is het echter mogelijk om goedkoop te scheiden bij Gratisscheiden.nl.

Banner Gratis Scheiden

Checklist

Wij hebben een tweetal speciale checklists opgesteld. Een handig overzicht met belangrijke aandachtspunten wanneer je denkt aan een gratis scheiding. Er zijn twee verschillende checklists beschikbaar:

1. Huwelijk of geregistreerd partnerschap
2. Samenwonen met samenlevingscontract

Daarom voordelig scheiden bij Gratisscheiden.nl

Bij Gratisscheiden.nl geniet u van een geweldige service. Uw voordelen bij ons zijn:

 • Gekwalificeerd: Onze scheidingsmediatoren zijn gekwalificeerd via MfN (Mediatorsfederatie kwaliteitsregister Nederland).
 • Privacy: Uw privacy vinden wij heel belangrijk. Onze verbinding is daarom beveiligd en we gaan heel voorzichtig met uw gegevens om.
 • Goedkoop: Onze dienstverlening is zeer voordelig. U betaalt alleen het griffierecht en verder niets. Dit is mogelijk, omdat de procedure gesubsidieerd wordt.
 • Eenvoudig: Scheiden bij ons is eenvoudig. In een paar simpele stappen bent u al gescheiden.
 • Persoonlijk: Onze mediators begeleiden u tijdens de gehele scheidingsprocedure. U heeft face to face afspraken met hen.

Wilt u snel uw scheiding afronden? Bij Gratisscheiden.nl ligt uw volledige al vanaf 2 weken bij rechtbank.

Banner Gratis Scheiden

 

Waarom is scheiden zo goedkoop bij Gratisscheiden.nl?

Een gratis scheiding is mogelijk door subsidie. Door deze subsidie maakt u gratis gebruik van een echtscheidingsmediator. Bij Grattisscheiden.nl werken uitsluitend met mediatoren die gekwaliciceerd zijn door de MfN (Mediatorsfederatie kwaliteitsregister Nederland). MfN gekwalificeerde mediators hebben een erkende mediators opleiding gevolgd en volgen voortdurend trainingen om hun kennis en vaardigheden op peil te houden.

Het enige wat u betaald bij Gratisscheiden.nl betaald is het griffierecht, de kosten die de rechtbank zelf in rekening brengt. Vandaar dat onze diensten zo goedkoop zijn.

 

Wat kost een scheiding bij Gratisscheiden.nl?

In welke van deze twee financiële situaties u zit, bepaalt de kosten van uw scheiding:

 • Uw individuele inkomen van het afgelopen jaar is lager of gelijk aan €38.000 met minderjarige kinderen of €26.500 zonder kinderen en u heeft minder dan 15.000 euro aan vermogen. In deze situatie betaald u alleen de griffiekosten.  
 • Uw inkomen is hoger dan €38.000 met minderjarige kinderen of €26.500 zonder kinderen.

Voldoet u niet aan deze voorwaarde? Er wordt een aantrekkelijke all-in aanbieding voor u opgesteld.

Banner Gratis Scheiden

 

Hoe kan ik snel en goedkoop scheiden?

Vraag nu vrijblijvend uw scheiding aan. U vult het aanvraagformulier in en wij sturen een ontvangstbevestiging naar u. U krijgt ook informatie over de documenten die wij nodig hebben om alle scheidingsdocumenten op te stellen. Vervolgens zorgt Gratisscheiden.nl ervoor dat het verzoek ingediend wordt bij de rechtbank.

Stap 1

Vult het aanvraagformulier in. U krijgt vervolgens met een bevestiging van uw aanvraag en meer informatie.

Stap 2

Stuur ons de gegevens die wij nodig hebben, digitaal of per post. Zodra wij de gegevens binnen hebben, bevestigen wij de ontvangst en geven we u informatie over de voortgang van de scheidingsprocedure.

Stap 3

Één van onze mediators neemt contact met u op. Hij of zij bespreekt uw wensen met betrekking tot de scheiding en maakt afspraken met u. Dit legt de mediator vast in officiële documenten voor de rechtbank.

Stap 4

Nadat u akkoord bent met deze documenten, volgt een afspraak met onze advocaat om de documenten te ondertekenen.  


Stap 5

Alle documenten worden ingediend bij de rechtbank door onze advocaat. Wij sturen daarna het inschrijvingsbewijs van de gemeente waar u bent getrouwd en de officiële echtscheidingspapieren. Vanaf het moment dat deze documenten ingediend zijn, bent u gescheiden.

Banner Gratis Scheiden

 

Goedkoop scheiden bij een geregistreerd partnerschap

Scheiden gaat meestal over een situatie waar mensen eerst getrouwd waren. Wij zijn echter ook mensen met een geregistreerd partnerschap die goedkoop willen scheiden van dien. Neem nu contact met ons op en wij helpen u verder. Ontvang op werkdagen in 24 uur uw pakket om gratis te scheiden.