Hoe werkt het?

Voor wie?

Voor mensen die met elkaar afspraken willen maken over alle belangrijke punten van een echtscheiding en die de intentie hebben om er samen uit te komen.

our-promise.png Onze belofte

    Betrouwbaar - wij werken met MfN-registermediators Eenvoudig – regel uw scheiding in een aantal eenvoudige stappen.
    Snelheid – wij zorgen ervoor dat uw volledige aanvraag binnen 2 weken bij de rechtbank ligt.
    Persoonlijk contact – wij nemen altijd contact met u op na uw aanvraag.
    Veilig – wij werken met een beveiligde verbinding; uw gegevens zijn 100% veilig
    Voordelig - de dienstverlening van de mediators kost u niets, u betaalt alleen het griffierecht. De procedure wordt gesubsidieerd.

Hoe werkt het?

U vult het aanvraagformulier in via onze website. Wij sturen u vervolgens een ontvangstbevestiging en de informatie voor het opsturen van de documenten die wij nodig hebben. Op basis hiervan stellen wij alle benodigde scheidingsdocumenten op. Gratisscheiden.nl zorgt ervoor dat het verzoek wordt ingediend bij de rechtbank. U betaalt alleen het griffierecht (de kosten die de rechtbank zelf in rekening brengt). Niets meer, niets minder.

Stap 1 - de aanvraag

1

U vult het aanvraagformulier volledig in. U ontvangt een e-mail met een bevestiging van uw aanvraag en nadere informatie.

Stap 2 - de benodigde gegevens

2

U stuurt ons de benodigde gegevens, digitaal of per gewone post. Wij bevestigen u de ontvangst en informeren u over de voortgang.

Stap 3 - we nemen contact met u op

3

Onze mediator neemt rechtstreeks contact met u op over de afspraken en wensen die u over de boedelscheiding en eventueel ouderschapsplan wilt vastleggen in het officiële document voor de rechtbank.

Stap 4 -  het ondertekenen van de stukken

4

Bent u akkoord met deze documenten, dan volgt een afspraak met onze advocaat om die documenten te ondertekenen op locatie of bij ons op kantoor.

Stap 5 - aanvraag bij de rechtbank

5

Onze advocaat dient alle documenten in bij de rechtbank. Tot slot ontvangt u van ons de officiële echtscheidingspapieren en het inschrijvingsbewijs van de gemeente waar u bent gehuwd. De datum van inschrijving is de officiële datum van echtscheiding.

Vraag vrijblijvend uw echtscheiding aan

»

Vrijblijvend aanvragen

Wie is Gratisscheiden?

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten in alle provincies van Nederland. Onze medewerkers zijn betrokken, gemotiveerd en wij gaan altijd voor uw zaak. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Geertruidenberg (Noord-Brabant).

Waarom is een echtscheiding gratis voor mensen met een lager inkomen?

Dankzij door de overheid gefinancierde rechtshulp verzorgen wij onze all-in dienstverlening gratis.

Hoe lang duurt het aanvragen van een scheiding?

Als alle gegevens compleet zijn dienen wij uw volledige aanvraag direct in bij de rechtbank. De rechtbank doet er hierna gemiddeld 3-6 weken over om een echtscheiding te verwerken.  Als er kinderen zijn ouder dan 12 jaar komen hier 2 tot 4 weken bij.