Voor wie?

Voor mensen die met elkaar afspraken willen maken over alle belangrijke punten van een echtscheiding en die de intentie hebben om er samen uit te komen.

our-promise.png Onze belofte

    Betrouwbaar - wij werken met MfN-registermediators Eenvoudig – regel uw scheiding in een aantal eenvoudige stappen.
    Snelheid – wij zorgen ervoor dat uw volledige aanvraag binnen 2 weken bij de rechtbank ligt.
    Persoonlijk contact – wij nemen altijd contact met u op na uw aanvraag.
    Veilig – wij werken met een beveiligde verbinding; uw gegevens zijn 100% veilig
    Voordelig - de dienstverlening van de mediators kost u niets, u betaalt alleen het griffierecht. De procedure wordt gesubsidieerd.

Hoe werkt het?

U vult het aanvraagformulier in via onze website. Wij sturen u vervolgens een ontvangstbevestiging en de informatie voor het opsturen van de documenten die wij nodig hebben. Op basis hiervan stellen wij alle benodigde scheidingsdocumenten op. Gratisscheiden.nl zorgt ervoor dat het verzoek wordt ingediend bij de rechtbank. U betaalt alleen het griffierecht (de kosten die de rechtbank zelf in rekening brengt). Niets meer, niets minder.

Stap 1 - de aanvraag

1

U vult het aanvraagformulier volledig in. U ontvangt een e-mail met een bevestiging van uw aanvraag en nadere informatie.

Stap 2 - de benodigde gegevens

2

U stuurt ons de benodigde gegevens, digitaal of per gewone post. Wij bevestigen u de ontvangst en informeren u over de voortgang.

Stap 3 - we nemen contact met u op

3

Onze mediator neemt rechtstreeks contact met u op over de afspraken en wensen die u over de boedelscheiding en eventueel ouderschapsplan wilt vastleggen in het officiële document voor de rechtbank.

Stap 4 -  het ondertekenen van de stukken

4

Bent u akkoord met deze documenten, dan volgt een afspraak met onze advocaat om die documenten te ondertekenen op locatie of bij ons op kantoor.

Stap 5 - aanvraag bij de rechtbank

5

Onze advocaat dient alle documenten in bij de rechtbank. Tot slot ontvangt u van ons de officiële echtscheidingspapieren en het inschrijvingsbewijs van de gemeente waar u bent gehuwd. De datum van inschrijving is de officiële datum van echtscheiding.

Vraag vrijblijvend uw echtscheiding aan

»

Vrijblijvend aanvragen