In goed overleg uit elkaar

Een scheiding is een moeilijke situatie. Er is vaak veel aan vooraf gegaan, brengt veel emotie met zich mee en zorgt voor veel vragen. Wanneer u en uw partner in goed overleg uit elkaar willen en kunnen, is dat heel veel waard.  Niet alleen kunt u er zo voor zorgen dat de scheiding soepel en snel verloopt, u kunt veel zaken samen regelen zonder dat dit leidt tot ruzie of onenigheid.

In goed overleg scheiden; samen afspraken maken

Ook wanneer jullie beiden achter de scheiding staan en open zijn over hoe jullie nu verder gaan, moet de echtscheiding nog steeds goed en officieel worden afgehandeld. Dat staat en valt met het maken van goede afspraken.

Het is daarbij echter wel van belang om afspraken altijd volledig vast te leggen , hoe goed jullie contact ook is. Denk hierbij aan afspraken over de zorg en opvoeding van kinderen na de echtscheiding, het omgaan met een schuld na jullie scheiding of het voorzien in alimentatie voor partner of kinderen.

Onze mediator legt de afspraken officieel vast in een echtscheidingsconvenant eventueel in een ouderschapsplan, wanneer het afspraken over kinderen betreft.

Gratis en in goed overleg scheiden

Bij Gratis Scheiden heeft u de mogelijkheid om uw echtscheiding eenvoudig en, indien u in aanmerking komt, gratis af te handelen. Bekijk hier of u gratis kunt scheiden. Wij helpen echtparen die met elkaar afspraken willen maken over alle belangrijke punten van de echtscheiding en daarbij de intentie hebben er samen uit te komen en zaken in goed overleg af te handelen.

Uw echtscheiding wordt eenvoudig en snel door ons opgepakt en is er altijd sprake van persoonlijk contact. De dienstverlening van onze mediators kost u niets als u aan de financiële voorwaarden voldoet; u betaalt alleen het griffierecht.