Na de scheiding: hoe pak je je leven weer op?

Wanneer de papieren getekend zijn, de boedel is verdeeld en alles in een wat rustiger vaarwater terecht is gekomen, is het tijd om je leven weer op te pakken. Hoe vier je dat je weer vrijgezel bent en deze lastige tijd achter je mag laten? Hieronder een aantal tips!

Over GratisScheiden

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten. Heeft u na aanleiding van dit artikel een vraag. Stel deze dan gerust.

Neem contact op

Pak je woning aan!

Ben jij degene die is achtergebleven in het ‘oude’ huis, geef het dan een grondige make-over. Dit is een belangrijk onderdeel in het rouwproces: je eigen plek terugvinden en je er fijn voelen. Een lik verf, nieuw meubilair en een andere indeling geven je een frisse blik richting de toekomst. Nodig wat goede vrienden uit om je te helpen en maak er een klein feestje van.

Kom in beweging!

Het is makkelijk om te zwelgen in verdriet en tot op zekere hoogte is dit niet erg. Zet jezelf aan tot beweging. Schrijf je in bij een sportschool, pak je oude sport weer op of probeer gewoon iets helemaal nieuw. Je zult zien dat sporten niet alleen goed is voor je lichaam, maar ook voor je geest. Je kunt je hoofd dan even helemaal leeg maken en uit de dagelijkse stress stappen. Een nieuwe omgeving zorgt ook voor nieuwe contacten!

Ga er tussenuit

Na een heftige periode zul je merken dat je lichaam en geest even opnieuw opgeladen moeten worden. Gun jezelf een relax-vakantie of een weekendje weg. Of je nou alleen gaat of met vrienden maakt niets uit. Het gaat erom dat jij doet wat jij op dat moment nodig hebt om inwendige accu weer op te laden.

Spring uit de band

Tijdens je relatie heb je vast compromissen moeten sluiten. Nu is het weer tijd voor jou en hoef je in die zin geen rekening met een partner te houden. Spring lekker uit de band en doe wat je al die tijd hebt moeten missen. Dingen doen die jíj graag wilt versterken je zelfvertrouwen en hierdoor krijg je een goed gevoel over jezelf. Door je eigen sleur te doorbreken zul je nieuwe energie vinden en je horizon verbreden. Iedereen die het heeft meegemaakt zal erkennen dat een echtscheiding een ingrijpend proces is. Levens die eerst met elkaar verwikkeld waren, vinden nu weer een eigen weg. Na een periode van rouw mag de nieuwe single door het leven gaan met een ervaring rijker!

Over GratisScheiden

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten. Heeft u na aanleiding van dit artikel een vraag. Stel deze dan gerust.

Neem contact op

Binnen 1 minuut gratis scheiden aanvragen?

Start de aanvraag