Omgaan met je ex en kinderen

Uit elkaar gaan, dat doe je niet zomaar. Meestal is er iets voorgevallen waardoor je niet langer met elkaar door het leven wilt gaan. Wat de reden ook is, wanneer er kinderen bij zijn, dan zullen jij en je ex-partner toch met elkaar om blijven gaan. Je komt elkaar immers tegen op school, wanneer de kinderen worden opgehaald of gebracht, bij de sportclub of muziekuitvoering. Voor de kinderen is het belangrijk dat jullie dan beiden normaal met elkaar kunnen omgaan.

Over GratisScheiden

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten. Heeft u na aanleiding van dit artikel een vraag. Stel deze dan gerust.

Neem contact op

Pijnlijk

Elkaar tegenkomen kan natuurlijk heel pijnlijk zijn. Het liefst maak je die ene ruzie nog even af of wil je over scheidingszaken praten. Probeer dit niet te doen waar je kinderen bij zijn en spreek een tijdstip af waarop je samen daar over zal spreken. Voorkom onverwachte pijnlijke momenten door af te spreken dat je beiden bij een uitvoering of belangrijk moment voor je kind aanwezig zal zijn. Zo voorkom je verrassingen.

Communiceren

Eigenlijk geldt dit voor alle facetten van de scheiding om deze zo soepel mogelijk te laten verlopen, maar communicatie blijft altijd belangrijk. Neem daarom de tijd om de agenda’s te synchroniseren, maak afspraken over kinderfeestjes, uitvoeringen en het ophalen uit school. Wanneer je dit allemaal strak op papier zet weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Zowel jij, als je ex-partner als de kinderen.

Niet bellen, maar sms-en

Vind je het lastig om je ex te bellen over de kinderen, omdat je bang bent dat het uit in een woordenwisseling of onduidelijke afspraken? Stuur dan een sms of een What’s App berichtje. Dan staat het ook nog eens zwart op wit en kun je veranderende afspraken makkelijker onthouden of terugvinden.

Over GratisScheiden

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten. Heeft u na aanleiding van dit artikel een vraag. Stel deze dan gerust.

Neem contact op

Binnen 1 minuut gratis scheiden aanvragen?

Start de aanvraag