Omgaan met je ex-familie

Scheiden is niet altijd even plezierig voor jou en je partner. Helemaal niet wanneer er ook nog eens kinderen mee gemoeid zijn. Maar de gevolgen van jullie scheiding kan zelfs je vriendenkring en de familie treffen. Misschien was de broer van je partner ook wel je beste vriend. Of ga je graag bij je schoonmoeder op de koffie. Hoe ga je dat na de scheiding dan oplossen?

Over GratisScheiden

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten. Heeft u na aanleiding van dit artikel een vraag. Stel deze dan gerust.

Neem contact op

Praat het uit

Wanneer je een goede band hebt met je ex-familie dan is het een goed idee om ze bij het scheidingsproces te betrekken. Ga met je ex langs bij je (schoon)ouders en leg de situatie uit. Stel ook regels op over de omgang met elkaar. Zo zou je best met de ouders van jullie allebei en de kinderen een dagje op stap kunnen. Want je wil toch niet je kinderen hun opa’s en oma’s ontzeggen.

Blijf eerlijk tegen elkaar

Een scheiding zal altijd moeilijk zijn, zelfs als je op goede voet uitelkaar gaat. Blijf dus wel eerlijk tegen elkaar. Vind je het moeilijk om je ex bij je familie te zien, zeg dat dan gewoon en zoek een manier om er samen uit te komen. Lukt dit niet, dan zou je een bemiddelaar kunnen instellen.

Eerlijk delen?

Niet alleen familie, ook de vriendengroep kan problemen hebben met jullie scheiding. Vooral als je gezamenlijke vrienden hebt, is het goed om met hen om de tafel te gaan zitten en – eigenlijk net als bij de familie – uit te leggen wat er gaat gebeuren. Hechte banden tussen vrienden en familie hoef je niet te verbreken, omdat jullie uit elkaar gaan. Je hoeft je vrienden ook niet te verdelen, zoals je met de inboedel van het huis hebt gedaan. Wel kun je met vrienden en familie afspreken open te blijven naar elkaar. Want hoe beter iedereen elkaar begrijpt, des te beter weet iedereen waar hij of zij aan toe is en zal de scheiding makkelijker verlopen. Ook voor je omgeving.

Over GratisScheiden

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten. Heeft u na aanleiding van dit artikel een vraag. Stel deze dan gerust.

Neem contact op

Binnen 1 minuut gratis scheiden aanvragen?

Start de aanvraag