Risicovolle beroepen voor echtscheiding

Een scheiding is tegenwoordig zeker niet ongewoon meer. Maar liefst 33% van de mensen die getrouwd is, wil hierna weer scheiden. Een ontzettend hoog percentage. Een scheiding kan allerlei verschillende oorzaken hebben. Denk aan iemand die niet meer goed kan praten met de partner, karakters die toch blijken te botsen en natuurlijk ontrouw. Het is algemeen bekend dat er veel mensen zijn die vreemdgaan. De één besluit dit te vertellen, de ander niet. Als iemand er dan toch achterkomt, kan de relatie worden verbroken en kan een scheiding worden aangevraagd. Er is echter nog iets dat mee kan spelen bij een scheiding, en dat is het beroep. Je zou het misschien niet denken, maar sommige banen zijn risicovoller dan anderen op dit gebied.

Over GratisScheiden

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten. Heeft u na aanleiding van dit artikel een vraag. Stel deze dan gerust.

Neem contact op

Echtscheiding en risicovolle beroepen

Op je werk ben je vaak in contact met andere mensen en krijg je volop de kans om nieuwe mensen te ontmoeten. Wie weet ontmoet je hier iemand die je erg aantrekkelijk vindt en waarmee je zelfs mogelijk vreemdgaat. Iemand met een beroep als boswachter, zal niet snel terecht komen in dit soort situaties. Iemand met een beroep als barman heeft dat dan weer wel. Er zijn een aantal beroepen waarbij de kans groter is dat het zal uitlopen op een echtscheiding, hoe vreemd dit misschien ook klinkt.

Het eerste beroep is choreograaf of dansers. Met een percentage van ongeveer 43% is dit de absolute nummer één. Beroepen waarbij veel fysiek contact is, hebben een grotere kans op vreemdgaan en dus op een echtscheiding. De tweede is zeker niet onbekend, namelijk de barman. Wederom een hoog percentage van ongeveer 38%. De kinesist volgt met ook ongeveer 38%, want ook bij dit beroep komt veel fysiek contact kijken.
Ook mensen in de zorg kunnen in de verleiding komen met een beroep als verpleger, psychiater of verzorger. Deze beroepen hebben een percentage van 28%. Gevolgd voor een percentage van 28% voor entertainers, sportlui en mensen die optreden. Op nummer zes komen de conciërges met een percentage van 28% en op nummer zeven komen telemarketeers met 28%Hierbij hoort het percentage van 28%. Ten slotte heb je nog het beroep ober (27%), dakdekker (26%), huishoudhulp (26%) en chef-kok (20%).

Als jij bang bent dat jouw huwelijk mogelijk kapot aan het lopen is, dan heb je misschien wat aan deze informatie. Fysiek contact op het werk is in ieder geval een van de boosdoeners.

Over GratisScheiden

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten. Heeft u na aanleiding van dit artikel een vraag. Stel deze dan gerust.

Neem contact op

Binnen 1 minuut gratis scheiden aanvragen?

Start de aanvraag