Scheiden of niet…

Als je het gevoel hebt dat je relatie niet lekker loopt, dat er iets mis en je eigenlijk niet meer op dezelfde weg door wilt gaan dan wordt het tijd even stil te staan. Een moment, nee, een periode nemen om tot bezinning te komen. Rust om te onderzoeken wat er mis is, waarom je zo niet wilt doorgaan.

Over GratisScheiden

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten. Heeft u na aanleiding van dit artikel een vraag. Stel deze dan gerust.

Neem contact op

Waarom loopt het huwelijk niet meer zoals je gewend was? Waarom zijn er nu problemen? Zet dat wat je tegenstaat, niet meer wilt of wilt veranderen op een rijtje. Wees eerlijk naar jezelf en kijk op de problemen of een deel er van niet door je zelf veroorzaakt worden. Wat zie je als mogelijke oplossingen en hoe wil je ze aandragen naar je partner. 

Het is iets te gemakkelijk om snel een beslissing nemen om te scheiden. Deze beslissing is een belangrijke levensbeslissing die men niet licht moet nemen, zeker als er kinderen bij betrokken zijn.  Constateer je dat het “niet meer gaat”, leg de feiten dan op tafel. Wacht hier niet te lang mee omdat het anders steeds moeilijker wordt op een normale manier met elkaar te discussieren. Verwarring en irritaties gaan de boventoon voeren die overgaan in ruzies. Op het laatst is de frustratie zo groot dat een weg terug niet meer mogelijk is. De enige oplossing lijkt dan scheiding om lucht te brengen in een onhoudbare situatie.

Ga samen na of je nog van elkaar houdt, wat er mis dat je je niet meer thuis voelt in de relatie. Kun je aangeven waar het fout ging? Moet de relatie misschien naar een ander niveau getild worden, een volgende fase? Zo kun je nog wel meer vragen formuleren die van toepassing zijn op je relatie. 

De beantwoording van deze vragen is niet alleen belangrijk in het geval je besluit om met de relatie op een nieuwe wijze door te gaan. Mocht je tot de conclusie komen dat het beter is om te scheiden dan is het goed te leren van de relatie die je hebt gehad. De fouten die er zijn gemaakt en de verwachtingen die je had aan het begin. Als je aan een volgende relatie begint neem je jezelf en je eigen inbreng weer mee. Het is beter dan te weten wat je fouten waren in de vorige relatie zodat je niet opnieuw in de fout gaat en opnieuw dezelfde pijn moet doorstaan.

Kom je er samen niet uit, denk dan eens aan relatietherapie.

Over GratisScheiden

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten. Heeft u na aanleiding van dit artikel een vraag. Stel deze dan gerust.

Neem contact op

Binnen 1 minuut gratis scheiden aanvragen?

Start de aanvraag