Scheiden = vermogen verdelen

Een scheiding is niet alleen een emotionele aangelegenheid, maar ook een administratieve en financiële. Misschien ben je samen een bedrijf begonnen, heb je samen een rekening of ben je eigenaar van een huis dat van jullie allebei is. Zo ingewikkeld als het voor Dmitri Rybolovlev is zal die van jou alleen nooit worden. Gelukkig maar!

Over GratisScheiden

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten. Heeft u na aanleiding van dit artikel een vraag. Stel deze dan gerust.

Neem contact op

Het geval van de Russische megamiljardair

Dmitri Rybolovlev is een Russische zakenman die rijk geworden is van het handelen in kunstmest. Ook het feit dat hij eigenaar is van AS Monaco zorgde voor een flink vermogen. De bekende miljardair trouwde in 1991 met de Russische Elena. Met haar kreeg hij in 2001 een dochter, Anna. Sinds Anna’s zevende levensjaar zijn de Russische echtelieden al met elkaar in conflict. Elena ontdekte de buitenechtelijke relaties en andere escapades van Dmitri en na een aantal moeilijke jaren was dat voor haar genoeg reden om hem te vragen te verhuizen. De familie was woonachtig in het Zwitserse Genève, een plaats van waaruit Rybolovlev zijn zaken in de kunstmest en in de voetbalwereld goed kon uitvoeren. Dmitri verhuisde op verzoek van zijn vrouw naar Monaco, aan de Franse zuidkust. Maar daar bleef het conflict niet bij.

Miljarden naar Elena

Elena wilde uiteindelijk scheiden. Daarmee werd ook het vermogen van Dmitri Rybolovlev verdeeld tussen Elena, Dmitri en Anna. Uiteindelijk moet de Russische zakenman zijn vrouw Elena meer dan 3 miljard euro betalen. Bovendien gaat de voogdij over hun dochter Anna volledig naar zijn ex-vrouw. De problemen van Rybolovlev houden niet op bij de financiële kant van de scheiding alleen: de advocaat van de Russische kunstmestmagnaat heeft al aangekondigd dat zijn cliënt niet akkoord gaat met de voogdijkwestie. Daarmee is de kous tussen Elena en Dmitri nog lang niet af.

Problemen rondom een scheiding voorkomen

Het is te verwachten dat de scheiding tussen Dmitri en Elena Rybolovlev nog verder zal escaleren. De zakenman is de helft van zijn totale vermogen kwijt aan zijn ex-vrouw en hij mag bovendien zijn dochter nauwelijks nog zien. Het aannemen van een nieuwe manier van leven en een inrichting van het gezinsleven is altijd moeilijk bij een scheiding. Het huis, het spaargeld en de spullen moeten verdeeld worden, maar ook de zorg over de kinderen. In het geval van de Russische familie Rybolovlev is dat geëscaleerd. Dmitri beschikt over zoveel vermogen dat zijn scheiding de duurste ooit genoemd wordt. Bovendien hangt zijn familie nog een hoop narigheid boven het hoofd: de voogdijkwestie rondom dochter Anna moet immers nog uitgevochten worden.

Over GratisScheiden

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten. Heeft u na aanleiding van dit artikel een vraag. Stel deze dan gerust.

Neem contact op

Binnen 1 minuut gratis scheiden aanvragen?

Start de aanvraag