Sexverbod tijdens echtscheidingsprocedure

Je partner is het huis uit en je voelt je verschrikkelijk alleen of juist opgefokt en wil niets liever dan een beetje afleiding met een spannende date of een vrijblijvende one night stand? In de Amerikaanse staat Massachusetts moet je daar een beetje meer oppassen anders kan zomaar je echtscheiding in het water komen te vallen. Volgens de Amerikaanse krant The Huffington Post is met ingang van dit jaar namelijk daten of sex hebben, onder het dak waar je ook met je kinderen woont en met een ander dan je partner, verboden zolang de echtscheidingsprocedure nog loopt.

Over GratisScheiden

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten. Heeft u na aanleiding van dit artikel een vraag. Stel deze dan gerust.

Neem contact op

Bescherming van de thuissfeer

Dit wetsvoorstel is gedeponeerd door Robert Leclaire, een vader die zelf een bittere echtscheidingsstrijd heeft geleverd. De nieuwe wet zou als doel moeten hebben de gevoelige kinderziel tijdens een echtscheidingsstrijd te beschermen. Een situatie waarbij papa of mama niet meer thuis is en de achtergebleven verzorger een feestje bouwt met een vreemde is natuurlijk niet bevorderlijk voor de psychische gesteldheid van een kind. Juist in die periode waarbij de hele veilige thuissituatie op zijn kop staat is een stabiel voorbeeldgedrag van de ouder heel belangrijk.

Wat niet weg neemt dat aan de andere kant dit wetsvoorstel als een behoorlijke betutteling van de vrijheid gezien kan worden. Daarnaast kan deze wet in een situatie, waarbij er maar één van de partners wil scheiden, valse getuigenissen in de hand leiden. En wat als andere zaken niet overeen gekomen kunnen worden en de echtscheidingszaak een uitdraait op een jarenlange touwtrekkerij? Vooralsnog is de kogel aangaande deze nieuwe wet dan ook nog niet door de kerk.

Hoe luidt het wetsvoorstel precies?

In echtscheiding, scheiding of 209A procedures waarbij kinderen zijn betrokken die in de echtelijke woning verblijven, is het niet toegestaan te daten of een sexuele relatie te onderhouden onder ditzelfde dak totdat de scheiding een feit is en alle financiële en andere in behandeling zijnde zaken zijn afgehandeld, tenzij uitdrukkelijke toestemming wordt verleend door de rechter.

Zoals gezegd zijn de meningen onder de verschillende afdelingen van de wetgevende macht nog niet eensluidend en is een definitief besluit uitgesteld tot 30 juni 2014. Deze ietwat eigenaardige kuisheidswet kan echter pas dan van kracht worden zodra alle wetgevers het eens geworden zijn én na ondertekening door de Gouveneur van de staat.

Over GratisScheiden

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten. Heeft u na aanleiding van dit artikel een vraag. Stel deze dan gerust.

Neem contact op

Binnen 1 minuut gratis scheiden aanvragen?

Start de aanvraag