Thuis isolatie met het gezin: Hoe houdt u het gezellig?

Daar zit u dan: thuis geïsoleerd met het gezin. U dacht misschien dat u het niet zou overkomen, maar toch heeft het coronavirus één of meerdere van uw gezinsleden getroffen. Als gevolg zit u twee weken thuis in quarantaine.

Over GratisScheiden

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten. Heeft u na aanleiding van dit artikel een vraag. Stel deze dan gerust.

Neem contact op

Hoe houdt u het gezellig wanneer u 24/7 op elkaars lip zit? Hoe zorgt u ervoor dat uw kinderen zijn vermaakt en uw huwelijk gezond blijft? Op deze pagina staan de belangrijkste tips op een rijtje!

Tip 1: Bekijk het positief

Het is begrijpelijk dat verplichte thuis isolatie een hoop stress oplevert. Om er zelf niet aan onderdoor te gaan, is het toch belangrijk de situatie van een positieve kant te bekijken, zodat u dit ook kunt uitstralen naar uw kinderen.

Bekijk het zo: Het is een bijzondere kans voor extra quality time met uw gezin. Geniet van de tijd die u nu extra kan besteden met uw kinderen en uw echtgenoot. Waar normaal geen tijd was om dat ene spel te spelen dat uw kind zo graag met u wilde spelen, is er nu genoeg tijd alle verwaarloosde activiteiten in te halen. Organiseer een filmmarathon, maak een kampvuur in de tuin of ga samen koken.

Tip 2: Zorg voor een ritme

Wanneer u twee weken thuis zit en toch niet uit huis mag, lijkt het verleidelijk vaarwel te zeggen tegen het dagelijkse ritme. Toch is structuur en ritme extra belangrijk, juist tijdens thuis isolatie. Voorkom dat uw kinderen laat naar bed gaan, verveeld raken, zeuren of de hele dag achter een beeldscherm willen zitten. Maak een planning!

Maak per dag een planning en hang deze centraal in het huis op waar iedereen het kan zien. Dit geeft houvast, wat voor de kinderen extra prettig is. Noteer in de planning vaste momenten waarop u samen een activiteit doet en noteer ook de momenten waarop uw kinderen zichzelf vermaken.

Zorg er ook voor dat er vaste tijden bij uw kind bekend zijn wanneer hij/zij achter een beeldscherm mag zitten. U voorkomt hiermee dat uw kind minder snel de hele dag zal zeuren of hij/zij achter een beeldscherm mag.

Tip 3: Verdeel de kindertijd

Om te zorgen dat u en uw echtgenoot twee weken plezierig doorstaan, is het verdelen van de tijd met de kinderen een goede oplossing. Maak afspraken over wie wanneer voor de kinderen zorgt. Hierdoor hebben jullie beiden even de tijd voor jezelf of tijd om te werken. Op deze manier zorg je voor een rustmoment voor beide partijen en blijft het gezellig en leuk, ook in uw huwelijk.

Tip 4: Ga (verantwoord) naar buiten

Het is inmiddels wel algemeen bekend dat een frisse neus halen erg gezond is. Zorg er dus voor dat uw gezin niet continu binnen zit. Maak gebruik van uw tuin of balkon om te eten, een spelletje te doen of als plek om uw kinderen te laten spelen.

Ook is het mogelijk een wandelingetje te maken in de buitenlucht. Let hierbij wel extra goed op dat je verantwoord naar buiten gaat, op plekken waar 1,5 meter afstand goed te hanteren is. Ga bijvoorbeeld naar het park, het bos of het strand.

Tip 3: Activiteiten pot

Heeft u misschien even geen inspiratie meer voor activiteiten om de kinderen te vermaken? Ga dan samen met de kinderen zitten en bedenk samen leuke activiteiten. Schrijf deze activiteiten vervolgens op op kaartjes, deze kunnen ook versierd worden door uw kinderen. Stop vervolgens alle kaartjes in een pot en trek er elke dag een kaartje uit. Zo heeft u elke dag spontaan een nieuwe activiteit.

Voorbeelden van leuke activiteiten binnenshuis zijn bijvoorbeeld:
Bakken of koken, karaoke, een speurtocht in huis, picknicken in de tuin/balkon, speelgoed opruimen, slaapkamer pimpen of een filmmarathon.

Over GratisScheiden

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten. Heeft u na aanleiding van dit artikel een vraag. Stel deze dan gerust.

Neem contact op

Binnen 1 minuut gratis scheiden aanvragen?

Start de aanvraag