”Thuis isolatie heeft onze scheiding voorkomen”- Richard & Anneke

Waar Richard (36) en Anneke (31) eerst nog een sprookjeshuwelijk hadden, groeide ze na 3 jaar al snel uit elkaar door ieder een aparte drukke levensstijl. Tijd voor elkaar was uitzonderlijk waardoor de sprankel die ze in het begin voelde, langzaam verdween.

Over GratisScheiden

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten. Heeft u na aanleiding van dit artikel een vraag. Stel deze dan gerust.

Neem contact op

Ze kwamen op een punt waar ze niet meer verder wilden en besloten te scheiden. Corona gooide roet in deze plannen: Anneke was besmet met het coronavirus. Dit resulteerde in een twee weken durende thuis isolatie. Richard: “Door thuis isolatie zijn we dichter naar elkaar toe gegroeid en hebben we besloten toch niet te scheiden.”

In dit artikel lees je het uitgebreide verhaal van Richard en Anneke.

Positieve corona test

Op 27 maart werd Anneke positief getest op corona. Precies 2 weken voor deze test besloten Anneke en Richard een punt te zetten achter hun huwelijk.

Anneke: “Aangezien Richard en ik ons huwelijk op een nette manier wilde beëindigen en er nog veel geregeld moest worden rondom de scheiding, verbleven we nog op hetzelfde adres. We moesten na mijn positieve corona uitslag dus verplicht twee weken samen thuis in quarantaine.”

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland, is het verplicht om twee weken in thuis isolatie te blijven wanneer u of een van uw gezinsleden positief is getest op corona. Anneke zag de bui al hangen wanneer ze klachten van corona begon te vertonen. Anneke: “Twee weken verplicht in huis met de man waarmee ik het niet meer zag zitten, was totaal niet waar ik op zat te wachten.”.

De positieve test zorgde voor veel emoties en onrust aan beide kanten. Anneke lag ten slotte ziek op bed, Richard moest toch hoe dan ook voor haar zorgen en ze moesten beide twee weken verplicht thuis blijven en dus op elkaars lip zitten. Kortom: Je ontkomt niet aan elkaar.

Richard: “Omdat we beide volwassen genoeg zijn, moesten we een weg vinden nog met elkaar te leven. We wilden beide het beste van de situatie maken.”

Richard en Anneke zagen in dat het onmogelijk was elkaar twee weken lang te ontlopen in huis, ze probeerden daardoor een middenweg te vinden en er samen toch wat van te maken. Anneke: “We stelden een schema op. Hierop planden we tijd voor onszelf in, maar ook gezamenlijke activiteiten in huis om zo tijd te doden en verveling tegen te gaan.”

Twee weken thuis isolatie

De eerste week van de thuis isolatie heeft Anneke zich erg slecht gevoeld door het virus. Ze had koorts en was erg snel vermoeid. Richard: “Anneke op deze manier zien gaf mij een vervelend onderbuik gevoel, mijn instinct wilde maar al te graag voor haar zorgen en wilde dat ze snel weer beter werd”.
Richard zorgde naast zijn thuiswerkdagen zoveel mogelijk voor Anneke en deed de nodige klusjes in huis. Zij was door het virus erg vermoeid waardoor ze ‘s avonds vaak niet meer dan een filmpje konden kijken samen.

Anneke: “De zorgzame rol van Richard had ik al in tijden niet meer gezien, hij spendeerde (deels verplicht) meer tijd met mij in huis, waardoor het aantrekkingsgevoel weer aanwakkerde.”

Toen Anneke zich na zes dagen weer wat beter begon te voelen en het paar dus nog samen minimaal acht dagen in huis zou moeten vertoeven, begonnen ze meer gezamenlijke activiteiten in te plannen.

Richard: “We begonnen met bordspelletjes, samen koken, een wandeling maken (uiteraard op veilige afstand van andere) en deden samen alle klusjes in huis zoals opruimen en schoonmaken. Ik merkte tijdens deze activiteiten dat ik deze qualitytime met mijn vrouw echt had gemist.”

Anneke: “Door alles wat we samen ondernamen, begon ik te twijfelen aan mijn keuze voor een scheiding, toch durfde ik dit niet gelijk aan te geven aan Richard.”

14e dag thuis isolatie

De veertiende dag van thuis isolatie was aangebroken, de dag waarna Anneke en Richard officieel niet meer in quarantaine hoefde. Dit zorgde ervoor dat ze de confrontatie aan moesten gaan. Richard: “Na 2 weken in quarantaine te zijn geweest met mijn vrouw, besefte ik weer hoeveel ik van haar hield. Ik wilde haar niet kwijt.”

Richard en Anneke hebben een goed gesprek gehad waarin ze beide aan gaven verrast te zijn door elkaar en hun eigen gevoelens. Ze hebben besloten niet te gaan scheiden en het nog langer aan te kijken hoe de gevoelens zich vorderen. Anneke: “De weken erna zijn voorbij gevlogen, de vlam in onze relatie was weer compleet aangewakkerd.”.

Richard en Anneke hebben afgesproken meer tijd voor elkaar vrij te maken en dagelijkse qualitytime in te plannen. Richard: “Thuis isolatie heeft ervoor gezorgd dat we inzagen dat tijd voor elkaar extra belangrijk is.”.

Het huwelijk is als ware gered door thuis isolatie. Richard: “Crisistijd heeft onze scheiding voorkomen.”

* Dit verhaal is losjes gebaseerd op de werkelijkheid.

Over GratisScheiden

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten. Heeft u na aanleiding van dit artikel een vraag. Stel deze dan gerust.

Neem contact op

Binnen 1 minuut gratis scheiden aanvragen?

Start de aanvraag