Wel of niet scheiden?

Een scheiding is een einde van een episode in je leven, maar ook van een nieuw begin. Het besluit om bij je partner weg te gaan kan een juiste beslissing zijn maar ook het begin van nog meer ellende. In een relatie heb je altijd nog een gedeelde verantwoording tegenover de kinderen en dat er, ondanks alles, toch iemand voor je klaarstaat.

“Bezint eer gij begint” zegt men wel eens. Zo kan je het bij aanvang van een relatie stellen, maar ook bij de beeïndiging ervan. Ben je echter ‘klaar’ met je partner dan kan je stellen dat je ook ‘klaar’ bent voor een nieuw leven en niet bang hoeft te zijn dat je achteraf spijt krijgt van je beslissing. Je hoeft je dan ook niet meer schuldig te voelen tegenover kinderen of familie dat je gefaald hebt. Als jij voor jezelf helder hebt dat je er alles aan gedaan hebt maar dat het gewoon niet meer werkt, dan sta je sterk en ben je in staat een stabiel ‘life after marriage’ op te bouwen.

Over GratisScheiden

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten. Heeft u na aanleiding van dit artikel een vraag. Stel deze dan gerust.

Neem contact op

Neem jezelf onder de loep

Wanneer je een kuipplant jaar op jaar mooi wil houden zal je hem goed moeten verzorgen. Op tijd mesten, terugsnoeien en eens in de zoveel tijd compleet nieuwe grond. In een liefdesrelatie steek je energie, heb je zo nu en dan een hartig woordje met elkaar en werk je samen aan een toekomst. Bloeit de relatie dood door te weinig aandacht voor elkaar en begin je je af te vragen of je niet beter kan scheiden zou je je ook eens af kunnen vragen: waarom ben ik deze relatie begonnen en hoe kan het dat we nu aan ’the end of the road’ lijken te zijn? 

Scheiden lijkt een oplossing voor de relatieproblemen. Ben je niet helemaal zeker van je besluit probeer dan ook eens voor jezelf op een rij te zetten wat de gevolgen van een scheiding zijn. Hoe kom ik er financieel voor te staan, kan ik een woning vinden, wordt het leven van de kinderen er beter door en zijn deze gevolgen het me allemaal waard?

De laatste vragen die je voor jezelf moet beantwoorden zullen waarschijnlijk de doorslag geven bij je besluit. Benoem eens wat er veranderd is in de situatie sinds de dag dat jullie een huis zijn gaan delen. Als een en ander zou veranderen, wil je dan verder met deze partner? Wanneer je op rij zet wat er moet veranderen, wees eerlijk en zie ook de punten bij jezelf. Tot slot vul je in wat er nodig is om de liefde weer terug te brengen. Of is die eigenlijk nooit weggeweest?

Over GratisScheiden

Gratisscheiden.nl is een netwerk van betrokken en gemotiveerde echtscheidingsspecialisten. Heeft u na aanleiding van dit artikel een vraag. Stel deze dan gerust.

Neem contact op

Binnen 1 minuut gratis scheiden aanvragen?

Start de aanvraag