Laag inkomen door corona: hoe moet ik nu scheiden?

Dat scheiden een duur proces kan zijn, hoeven we u waarschijnlijk niet uit te leggen. Maar hoe zit het met uw scheiding als u op dit moment geen tot weinig inkomen heeft door de coronacrisis? Gratisscheiden.nl geeft antwoord op deze en meer belangrijke vragen omtrent uw scheiding en een laag inkomen.

Minder werk en lagere inkomsten in Nederland

Door de coronacrisis heeft het bedrijfsleven een tijd stilgelegen. Winkels en restaurants gingen dicht, sportscholen, theaters en musea moesten hun deuren sluiten. Geen gasten of bezoekers betekent natuurlijk ook dat er geen inkomsten zijn en dat er is geen werk voor de werknemers.

Gelukkig konden veel bedrijven op steun van de overheid rekenen en werd er een regeling getroffen voor het personeel. Helaas is dit voor sommige werknemers net aan genoeg om van rond te komen. Dus hoe moet dat nu terwijl u wilt scheiden?

Goedkoop scheiden voor mensen met een laag inkomen

De kosten van een scheiding lopen vaak al snel op. Een gemiddelde scheidingsprocedure kost tussen de 2500 en 4000 euro. Dat is veel geld, zeker wanneer u weinig inkomen heeft.

Gratisscheiden.nl maakt gebruik van subsidies van de overheid. De eisen waar u aan moet voldoen om gratis te kunnen scheiden, zijn als volgt:

  • Uw individuele inkomen is maximaal €39.400 met minderjarige kinderen of maximaal €27.900 euro zonder minderjarige kinderen.
  • Uw eigen vermogen is niet meer dan €30.000.

Maar let op, want dit geldt voor uw individuele inkomen van het afgelopen jaar en het jaar er voor. Het kan dus zo maar zijn dat u geen recht heeft op gratis scheiden omdat uw inkomen van vorig jaar hoger uitvalt dan de gestelde grens.

De mediators van Gratisscheiden.nl staan u graag bij in deze moeilijke tijd, daarom kunt u uw situatie altijd eerst aan ons voorleggen, voordat u de beslissing neemt om geen contact met ons op te nemen.

gratis scheiden

Snel scheiden met een laag inkomen

Scheiden met weinig inkomen duurt niet lang. Het minimale traject bedraagt minimaal 6 tot 10 weken. Zo zorgt u ervoor dat uw scheiding zo soepel mogelijk verloopt:

Werk samen met uw aanstaande ex-partner

Bij een scheiding komen dikwijls veel emoties bij kijken. Dat is compleet normaal. Boosheid is daar soms ook een onderdeel van. En toch is het van belang dat u samenwerkt met uw partner.

U schakelt gezamenlijk een mediator in. De mediator zorgt ervoor dat de advocaat het verzoek tot scheiding indient bij de rechtbank. Op het moment dat u beiden bereid bent om compromissen te sluiten, dan is een scheiding snel geregeld.

Komt u er samen niet uit? Dan moet er een advocaat per betrokken partij aan te pas komen. Dat zorgt ervoor dat de scheiding langer duurt en meer kost. Dat is zonde! Zeker wanneer je wilt scheiden maar weinig inkomen hebt.

Plaats het belang van de kinderen voorop

Als er kinderen bij een scheiding betrokken zijn, moet de focus altijd op de kinderen liggen. Probeer er altijd samen met uw partner uit te komen. Op deze manier wordt co-ouderschap mogelijk. Scheiden maar weinig inkomen? Dat is mogelijk. Maar zorg dat het geen lijdensweg voor de kinderen wordt.

Banner Gratis Scheiden