Scheiden in Arnhem

Een echtscheiding is vaak een emotionele zaak; je staat op het punt je levenspartner te verlaten en dan komen er veel (praktische) vragen op je af:

Essentiële vragen waar u helder antwoord op krijgt. Ontdek nu direct of u in aanmerking komt voor een gratis scheiding. Duidelijk, vlot en met gevoel voor uw privacy.

Banner Gratis Scheiden

Scheiden in Arnhem

Het besluit tot scheiden neem je niet zomaar één, twee, drie. De verbintenis beëindigen met een partner waar je voor lange tijd lief en leed mee hebt gedeeld is een levensbepalende beslissing. Door de huwelijkse verbintenis te verbreken ontstaat er voor beiden een situatie waarin er een hoop zekerheden kunnen wegvallen.

Scheiden doe je het best via een mediator in de regio waar je woonachtig bent. De verdeling van de bezittingen en omgangsregelingen met kinderen zijn geen onderwerpen die je onderling even snel oplost. Scheiden in Arnhem doe je daarom het makkelijkst onder begeleiding van onze Gratisscheiden consulent voor Arnhem en omstreken.

Wat houdt gratis scheiden in?

Onze formule werkt het beste voor partners die niet het onderste uit de kan willen halen en binnen korte tijd op een nette manier van elkaar willen scheiden. De bij Gratisscheiden aangesloten MfN-registermediator in jouw regio regelt de scheiding simpel en snel. Onze lokale aanwezigheid maakt dat je aanvraag in principe binnen twee weken bij de rechtbank kan liggen. Met dit snelle handelen trachten we deze onplezierige periode zo kort mogelijk voor je te houden.

Banner Gratis Scheiden

Subsidieregeling

Een huwelijk is een juridische verbintenis en daarom moet ze ook op juridische wijze verbroken worden. Dat brengt onwillekeurig kosten met zich mee. Zelfs als jullie samen één advocaat delen komen er kosten als griffierecht aan de rechtbank en een wettelijke eigen bijdrage aan de raad voor rechtsbijstand bij.

Echter, indien het jaarinkomen en totaal vermogen onder een bepaalde grens valt doen wij van Gratisscheiden een beroep op een subsidieregeling. Hierdoor kunnen wij uw echtscheiding gratis aanbieden. Het enige wat u betaalt is het griffierecht aan de rechtbank.

Banner Gratis Scheiden

Snel scheiden in Arnhem

Gratis scheiden in Arnhem begint met het volledig en correct invullen van ons aanvraagformulier. Daarna betaal je het onontkoombare griffierecht en komen jullie beiden op consult bij onze lokale mediator voor controle van het dossier en uitleg van de gang van zaken. Wanneer het dossier door beiden akkoord verklaard is wordt de scheiding ingediend bij de rechtbank. De uitspraak volgt na een periode van vijf tot tien weken en is pas dan rechtsgeldig wanneer deze is ingeschreven in het gemeenteregister.

Nu gratis scheiden? Klik op onderstaande button en vul meteen de vragenlijst in waarmee je de eerste stap naar een nieuw leven zet.