Scheiden in Brabant

Beschikken jij en je partner over een samenlevingscontract? Of zijn jullie getrouwd en hebben jullie besloten om uit elkaar te gaan? Dan moet er nog een hele hoop worden geregeld. Denk bijvoorbeeld aan afspraken omtrent ouderschap en de woning.  

Goedkoop scheiden in Den Bosch? Snel scheiden in Waalwijk? Gratis scheiden in Raamsdonksveer? Het is allemaal mogelijk. Onze betrouwbare vakmensen staan klaar en helpen je gelijk verder.

Wij helpen je in dit traject: 100% juridisch verantwoord en lastige kwesties – die zeer belangrijk kunnen zijn – worden keurig geregeld. Zo is er altijd duidelijkheid voor jou en je partner! Vraag nu een gratis voorstel aan en ontdek direct of je in aanmerking komt voor een gratis scheiding.

Banner Gratis Scheiden

De woning

Hebben jullie een koopwoning? Dan wordt er direct gekeken naar of de woning wordt verkocht of dat één van jullie er woonachtig blijft. Hier is geen verschil tussen een samenlevingscontract of wanneer je getrouwd bent. Als één van jullie toch in de woning blijft, dan moet er worden bepaald hoe jullie hypotheek verdelen.

Hebben jullie een huurwoning? Dan moet er worden beslist of dat jullie de huur opzeggen of dat één van jullie er woonachtig blijft. Ook dit is exact hetzelfde bij een samenlevingscontract en een huwelijk. Op het moment dat één van jullie in de woning blijft wonen, dan dient het huurcontract op de juiste naam te worden gesteld.

Snel scheiden in Waalwijk? Goedkoop scheiden in Den Bosch? Gratis scheiden in Raamsdonksveer? Wij helpen je gratis scheiden in Brabant. Neem gerust een keer contact met ons op of vraag een gratis voorstel aan.

Banner Gratis Scheiden

De kinderen

Op het moment dat je samen kinderen hebt, ben je verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Het is zo dat jullie – ook na het einde van een relatie – samen verantwoordelijk zijn voor de zorg voor jullie kinderen.

Samenlevingscontract gesloten? Dan is de biologische vader niet automatisch ook de juridische vader. Hiervoor is noodzakelijk dat er gezamenlijk gezag is aangevraagd bij de rechtbank én de vader het kind heeft erkend bij de burgerlijke stand.

Heb je dit niet geregeld tijdens de relatie? Dan is het van groot belang dit alsnog op korte termijn te doen. Zodoende houden jullie namelijk een gezamenlijke stem in de keuzes die de kinderen aangaan. Uiteraard heeft de biologische vader recht op omgang met zijn kinderen. Tevens heeft de biologische vader de plicht om alimentatie te betalen.

Snel scheiden in Den Bosch? In Waalwijk scheiden? Gratis scheiden in Waspik? Scheiden is lastig, zowel emotioneel als qua ingewikkeld papierwerk. Wij helpen je hierbij! Neem een keer contact met ons op of vraag een gratis voorstel aan.

Banner Gratis Scheiden

Checklist

Wij hebben twee duidelijke checklists voor je opgesteld. Een compleet overzicht met enkele belangrijke aandachtspunten wanneer je denkt aan een snelle en gratis scheiding.

Er zijn twee checklists beschikbaar:

  1. Huwelijk of geregistreerd partnerschap
  2. Samenwonen met samenlevingscontract

Het tarief van een scheiding bij Gratisscheiden.nl

In welke van de twee onderstaande financiële situaties je zit, bepaalt het tarief van uw scheiding:

  • Uw individuele inkomen van het afgelopen jaar is lager of gelijk aan €38.000 met minderjarige kinderen of €26.500 zonder kinderen en u heeft minder dan €14.499 aan vermogen. In deze situatie betaalt u alleen de griffiekosten ten behoeve van de rechtbank.
  • Uw inkomen is hoger dan €38.000 met minderjarige kinderen of €26.500 zonder kinderen.

Voldoet u niet aan de eerste voorwaarde? Dan wordt er een prachtige en duidelijke all-in aanbieding voor u opgesteld.

Banner Gratis Scheiden

Snel en voordelig scheiden? Neem 5 stappen

Het is mogelijk om geheel gratis en vrijblijvend jouw gratis scheiding aan te vragen. Heel simpel! Vul het aanvraagformulier in en je krijgt direct een ontvangstbevestiging. Je ontvangt handige informatie over documenten die nodig zijn om alles zo compleet mogelijk op te stellen. Vervolgens zorgt Gratisscheiden.nl ervoor dat het verzoek keurig wordt ingediend bij de rechtbank.

Stap 1

Vul het aanvraagformulier zo compleet mogelijk in. Je krijgt vervolgens de bevestiging van de aanvraag en alle informatie.

Stap 2

Stuur de gegevens die wij nodig hebben naar ons toe. Dit kan per post of digitaal. Wanneer wij de gegevens hebben ontvangen, bevestigen wij dit en geven we je alle informatie over de start en de verdere voortgang van de scheidingsprocedure.

Stap 3

Één van onze betrouwbare mediators neemt contact met je op. Hij of zij bespreekt jouw wensen en behoeften m.b.t. de scheiding en maakt hele heldere afspraken met je. Dit wordt door de mediator vastgelegd in de officiële documenten voor de rechtbank.

Stap 4

Ben je akkoord met deze documenten? Dan volgt er een afspraak met onze advocaat om alles netjes te ondertekenen.

Stap 5

De getekende documenten worden ingediend bij de rechtbank door onze advocaat. Daarna sturen wij het inschrijvingsbewijs van de gemeente waar je bent getrouwd. Tevens voegen wij de officiële echtscheidingspapieren toe. Je bent officieel gescheiden vanaf het moment dat de documenten zijn ingediend.

Woonachtig in Waalwijk en wil je scheiden? Snel en gratis scheiden in Waspik? Het liefst snel scheiden in Den Bosch? Wij helpen je bij alle lastige kwesties en het vervelende papierwerk! Neem een keer contact met ons op of vraag een gratis voorstel aan.

Banner Gratis Scheiden

Vechtscheiding voorkomen?

Een scheiding is natuurlijk een vervelend fenomeen. Helaas komt het tegenwoordig vaak voor dat er twee mensen op een aantal essentiële punten, lijnrecht tegenover elkaar staan. Zodoende wordt een gratis scheiding nog vervelender. Wanneer het een vechtscheiding dreigt te worden, heeft mediation een kleine kans van slagen. Dan is de keuze voor een advocaat misschien een betere optie. 

Begeleiding van een vechtscheiding

Professionele en betrouwbare begeleiding is heel belangrijk. Er zijn voldoende mensen die olie op het vuur kunnen gooien, maar realiseer je dat het op die manier wel een duur proces kan worden.

Kies voor mediation van Gratisscheiden.nl. Op die manier kom je er gezamenlijk uit, verklein je de kans op eventuele schade bij de kinderen en gaan jullie beiden snel verder met het leven.

Woonachtig in Waspik en wil je scheiden? Gratis scheiden in Waspik? Neem gerust eens contact met ons op.