Scheiden in Zwolle

Een echtscheiding is vaak een emotionele zaak; je staat op het punt je levenspartner te verlaten en dan komen er veel (praktische) vragen op je af:

Gratis scheiden zonder stress? Dat regelen wij! Met begrip voor uw situatie en een professioneel oog voor privacy. Ontdek of u in aanmerking komt voor een gratis scheiding.

Banner Gratis Scheiden

Scheiden in Zwolle

Je hebt er lang of kort over nagedacht maar je hebt besloten dat je niet verder wilt met je partner en besluit te scheiden. Goed dat je hier bij Gratisscheiden in Zwolle bent terechtgekomen. Onze mediator voor Zwolle en omgeving staat je bij met zowel juridische als psychologische begeleiding om de hele echtscheidingsprocedure zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Onze mediators in Zwolle

Al onze Gratisscheiden mediators zijn bevoegde MfN-registermediators. Dat houdt in dat onze mediators gebonden zijn aan het landelijke reglement voor MfN-mediation en onderworpen zijn aan een klachtenregeling en tuchtrechtspraak. In welke deel van het land je ook woonachtig bent, er is altijd wel een Gratisscheiden mediator bij jou in de buurt.

Het voordeel van een lokale mediator is dat deze bekend is met de gang van zaken bij de plaatselijke gemeentes, advocaten en rechtbanken. Dat zorgt ervoor dat ze sneller kunnen handelen en een echtscheiding binnen drie maanden rond kan zijn.

Banner Gratis Scheiden

Wat is gratis scheiden?

Voordat je denkt dat scheiden helemaal niets hoeft te kosten moeten we eerlijkheidshalve toegeven dat een echtscheiding nooit helemaal kosteloos kan zijn. Omdat een huwelijk een juridische verbintenis is zal deze op een juridische manier verbroken moeten worden. De rechtbank brengt hiervoor kosten in rekening, de zogenaamde griffiekosten, waar niet aan te ontkomen is. Griffiekosten moeten helaas altijd betaald worden.

Voor mensen die met hun vermogen en inkomen onder een bepaalde grens vallen kan men aanspraak maken op een tegemoetkoming in de kosten. Onze mediator zorgt ervoor dat deze subsidie aangevraagd wordt. Je betaalt bij Gratisscheiden dus echt niet meer dan alleen de kosten aan de rechtbank.

Hoe werkt het?

Na het verzenden van het volledig ingevulde aanvraagformulier komt jouw scheidingsaanvraag direct bij onze mediator voor regio Zwolle terecht. Deze stuurt jou een bevestiging van ontvangst en de factuur om het griffierecht te voldoen. Je dossier wordt gecontroleerd en wanneer het compleet is krijg je een uitnodiging te komen tekenen voor akkoord. In deze periode staan wij altijd voor je klaar voor het beantwoorden van telefonische vragen of een persoonlijk consult. Nadat de scheiding ingediend is bij de rechtbank volgt na vijf tot tien weken de uitspraak. Deze is echter pas rechtsgeldig na inschrijving in het gemeenteregister, maar ook dat verzorgd Gratisscheiden voor je.

Banner Gratis Scheiden

Hoe kan je goedkoop en gratis scheiden?

Vraag gratis je scheiding aan. Vul het aanvraagformulier in en dan sturen wij je een ontvangstbevestiging. Je ontvangt tevens informatie over documenten die nodig zijn om de scheidingsdocumenten zo compleet mogelijk op te stellen. Vervolgens zorgen wij ervoor dat het verzoek wordt ingediend bij de rechtbank.

Stap 1

Vul het aanvraagformulier in. Je krijgt vervolgens een bevestiging van jouw aanvraag en ook meer handige informatie.

Stap 2

Stuur – per post of digitaal – alle gegevens die wij nodig hebben. Wanneer wij de gegevens ontvangen, bevestigen wij natuurlijk de ontvangst. Wij geven heldere informatie over de voortgang van de scheidingsprocedure.

Stap 3

Één van onze mediators neemt contact op. Hij of zij bespreken jouw wensen omtrent de scheiding en maakt duidelijke afspraken met je. De mediator legt dit vast in de officiële documenten voor de rechtbank.

Stap 4

Wanneer je akkoord bent met deze documenten, volgt er een afspraak met onze advocaat om alle documenten te ondertekenen.

Stap 5

De documenten worden ingediend bij de rechtbank door de advocaat. U krijgt de officiële echtscheidingspapieren en het inschrijvingsbewijs van de gemeente waar je getrouwd bent. Op het moment dat de documenten ingediend zijn, ben je gescheiden.