Gratis scheiden na de coronacrisis: waar moet u op letten?

U en uw aanstaande ex partner hebben de knoop doorgehakt om te gaan scheiden. Misschien had u al problemen voor de coronacrisis of juist door de coronacrisis bent u tot de conclusie gekomen dat u niet meer samen verder wilt.

Dat is erg vervelend. Gratisscheiden.nl staat u op elke mogelijke manier bij om te zorgen dat de scheiding soepel en zonder problemen verloopt. Gratis scheiden is voor mensen die met elkaar afspraken willen maken over alle belangrijke punten van een echtscheiding en die de intentie hebben om er samen uit te komen.

Banner Gratis Scheiden

Waar de ene relatie floreert,

… bereikt een andere relatie een dieptepunt. Door het vele samen thuis zijn, zijn u en uw partner tot de conclusie gekomen dat u niet meer bij elkaar past en dat u uit elkaar bent gegroeid. Dit hoeft uiteraard niet te beteken dat er sprake is van ruzie en/of negatieve gevoelens. U heeft waarschijnlijk beide een andere kijk op het leven dan toen u met elkaar trouwden.

Deze verschillen worden nog maar eens benadrukt als u met z’n allen thuis zit. Maar neemt u geen overhaaste beslissingen, scheiden moet een welbewuste keuze zijn.

U weet het zeker en u wilt er samen uitkomen

Misschien heeft u in uw omgeving horrorverhalen gehoord over scheidingen, het ene stel ligt al jaren in scheiding, het andere stel kan elkaar niet luchten of zien en nog een ander stel maakt elkaar opzettelijk het leven zuur. En niet te vergeten de eventuele kinderen die in het midden zitten.

Wilt u niet maanden/jaren procederen? Hebben u en uw aanstaande ex-partner de intentie om er samen uit te komen? Voorkom een vechtscheiding en al het verdriet dat er voor alle betrokken partijen bij komt kijken en zorg dat u er samen uitkomt.

Op dit punt zullen er vast praktische vragen op u af komen, zoals:

  • Hoe werkt een echtscheiding eigenlijk?
  • Wat moet ik doen als ik een scheiding overweeg?
  • Wat kost een scheiding?
  • Wat betekent dit voor onze gezamenlijke woning?
  • Hoe regelen we dit voor onze kinderen?

De mediators van gratisscheiden.nl helpen u bij het beantwoorden van deze belangrijke vragen en stimuleren u om zelf tot een oplossing te komen. Scheiden is nooit leuk, maar zorg ervoor dat het u weinig stress oplevert.

Hoe werkt gratis scheiden?

Door efficiënt te werken, houden we de kosten van uw scheiding zo laag mogelijk. Als u aan de voorwaarden voldoet, betaalt u alleen griffierecht. De griffiekosten zijn de verplichte kosten aan de rechtbank. De dienstverlening van de mediators en de overige kosten wordt gesubsidieerd.

Gratisscheiden.nl werkt met officiële MfN-registermediators. Alleen echtscheidingsconsulenten die aangesloten zijn bij het MfN kunnen subsidie voor hun cliënten verkrijgen die onder een bepaalde inkomens- en vermogensgrens vallen.

Afhankelijk van uw inkomen en vermogen valt u in één van de onderstaande categorieën:

Situatie 1:

Uw individuele jaarinkomen over het afgelopen jaar is gelijk aan of lager dan: €27.900 (zonder kinderen) of €39.400 (met minderjarige kinderen).

Uw echtscheiding is bijna kosteloos voor u. Dit betekent dat wij uw echtscheiding afhandelen zonder dat u ons hoeft te betalen. U dient alleen het griffierecht te betalen aan de rechtbank.

LET OP – indien uw vermogen na de echtscheiding meer dan €15.180,00 aan individueel vermogen (per persoon) bedraagt, dan is uw echtscheiding niet kosteloos voor u.

Situatie 2:

Uw individuele jaarinkomen over het afgelopen jaar is hoger dan €27.900 (zonder kinderen) of €39.400 (met minderjarige kinderen).

U komt niet in aanmerking voor gratis scheiden. Wel kunnen we u een zeer scherpe aanbieding doen op basis van uw persoonlijke gegevens.

Komt u dus niet in aanmerking voor gratis scheiden, dan doen wij u een aantrekkelijk voorstel.

Wat gebeurt er nadat u een aanvraag heeft gedaan?

Wanneer u het aanvraagformulier heeft opgestuurd, sturen we u een ontvangstbevestiging. U ontvangt ook informatie over de documenten die nodig zijn om scheidingsdocumenten op te stellen.

Stap 1: Vul het aanvraagformulier in. U ontvangt vervolgens een bevestiging van jouw aanvraag en meer informatie.

Stap 2: Stuur de gegevens op die wij nodig hebben: per post of digitaal. Zodra wij de gegevens hebben ontvangen, bevestigen wij de ontvangst. Wij geven u informatie over de voortgang van de scheidingsprocedure.

Stap 3: Eén van onze mediators neemt contact met op. Hij of zij bespreekt uw wensen betreffende de scheiding en maakt afspraken met u. Dit legt de mediator vast in de officiële documenten voor de rechtbank.

Stap 4: Nadat u akkoord bent met deze documenten, volgt een afspraak met onze advocaat om de documenten te ondertekenen.

Stap 5: Alle documenten worden ingediend bij de rechtbank door onze advocaat. Wij sturen het inschrijvingsbewijs van de gemeente waar u getrouwd bent en de officiële echtscheidingspapieren. Vanaf het moment dat deze documenten ingediend zijn, bent u officieel gescheiden.

Banner Gratis Scheiden