Scheiden zonder rechter?

Veel echtparen die besluiten te willen scheiden, doen dit liefst zo simpel en snel mogelijk. Over de rol van een rechter krijgen we dan ook regelmatig vragen: Kunnen we scheiden zonder rechter en onze scheiding eenvoudig zelf regelen?

Wij vertellen u graag welke opties u heeft wanneer u wilt scheiden zonder inkomen. Ontdek of u in aanmerking komt voor een gratis scheiding en vraag een gratis voorstel aan. Snel, eenvoudig en met professioneel oog voor uw privacy!

Banner Gratis Scheiden

Scheiden zonder rechter mogelijk?

Om het kort en krachtig te maken; een echtscheiding zonder rechter is niet mogelijk.
Wanneer jullie in goed overleg uit elkaar willen gaan, heeft dat echter wel veel voordelen.

Het maken van goede afspraken is namelijk ontzettend belangrijk. Hoe eenvoudiger jullie samen die afspraken kunnen maken, hoe soepeler en sneller jullie echtscheiding kan worden afgehandeld.

Die afspraken maak je uiteraard onderling, maar de rechtbank verplicht jullie om die afspraken in een officieel document vast te leggen.

Daarom voordelig scheiden zonder rechter Gratisscheiden.nl

Bij Gratisscheiden.nl geniet u van een ijzersterke service. Uw voordelen bij ons zijn:

  • Gekwalificeerd: Allescheidingsmediatoren zijn gekwalificeerd via MfN (Mediatorsfederatie kwaliteitsregister Nederland).
  • Privacy: Uw privacy is heel erg belangrijk voor ons. De verbinding is daarom beveiligd en we gaan uiterst voorzichtig met uw gegevens om.
  • Goedkoop: Onze dienstverlening is voordelig. U betaalt alleen het griffierecht en verder niets. Dit is mogelijk, omdat de procedure wordt gesubsidieerd.
  • Eenvoudig: Scheiden bij ons is heel makkelijk. In een paar heldere stappen bent u al gescheiden.
  • Persoonlijk: Onze mediators begeleiden u tijdens de gehele scheidingsprocedure. U heeft face-to-face afspraken met hen.

Wilt u snel uw scheiding afronden? Bij Gratisscheiden.nl ligt uw volledige al vanaf 2 weken bij rechtbank.

Banner Gratis Scheiden

Scheiden met een rechter niet duurder

Eén van de redenen om te bekijken of een echtscheiding zonder rechter kan plaatsvinden, is omdat men op zoek gaat naar een goedkope scheiding. De kosten van een scheiding worden echter niet bepaald door de aanwezigheid van een rechter. De kosten aan de rechtbank zijn verplicht en landelijk vastgesteld.

De griffiekosten voor de rechtbank zijn, bij Gratis Scheiden, de enige kosten waarvoor u zelf moet betalen, afhankelijk van uw financiële situatie. Wanneer u in aanmerking komt, is uw scheiding gratis en maken we gebruik van subsidies. (Bekijk hier of u gratis kunt scheiden)

Scheiden met een mediator

Het opstellen van de officiële documenten is één van de belangrijkste zaken die door onze mediators dagelijks worden uitgevoerd.

De taak van ons team is om de benodigde informatie van jullie te verkrijgen. Denk hierbij aan financiële informatie over jullie vermogen en inkomen, eventuele schulden bij de scheiding en informatie over jullie kinderen.

Die gegevens leiden uiteindelijk tot het vastleggen van de afspraken en onderlinge verplichtingen die jullie gezamenlijk bepalen.

Banner Gratis Scheiden