• Eenvoudig scheiden
  • Persoonlijk contact
  • Voordelig scheiden

Echtscheiding schulden

Hebben u en uw partner besloten een echtscheiding aan te vragen, maar heeft u nog schulden? Dan wordt dit verdeeld onder jullie twee. Zijn de schulden voor degene met een hoger inkomen? Welke schulden heeft u allemaal? Het zijn slechts een aantal vragen die van toepassing zijn op dit onderwerp en waar goede afspraken over gemaakt moeten worden. De MfN geregistreerde mediators van Gratisscheiden.nl helpen u hier graag bij. Dankzij de inhoudelijke kennis kunnen wij u van passend advies voorzien.

Maak bij een echtscheiding onderlinge afspraken over de schulden

Een echtscheiding waarbij sprake is van schulden, brengt altijd vragen met zich mee. Om problemen te voorkomen is het belangrijk dat u en uw partner onderling afspraken maken en dat u, desgewenst, uw schuldsituatie voorlegt aan een mediator van Gratisscheiden.nl. Deze afspraken worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. De afspraken die u tijdens uw huwelijk heeft gemaakt, zijn van invloed op de verdeling van de schulden:

  • Als u onder huwelijkse voorwaarden bent getrouwd, zijn de eigendommen en schulden vastgelegd in een akte. Zodra jullie andere afspraken willen maken, moet hiervoor toestemming worden gevraagd aan de schuldeiser.
  • Als u onder gemeenschap van goederen bent getrouwd, bent u beiden aansprakelijk voor de schulden die gemaakt zijn voor én tijdens het huwelijk.

Persoonlijke begeleiding tijdens u scheidingstraject

Als u een mediator van Gratisscheiden.nl inschakelt, kunt u uitgaan van persoonlijk contact. Dat is wel zo prettig in dit emotionele proces. Neem gerust eens contact met ons op via 085-4013447 voor meer informatie over uw echtscheiding en uw schulden. Ook kunt u direct een aanvraag indienen voor een echtscheiding.