Snel scheiden

Snel scheiden

Een scheiding is erg vervelend. Het is prettig om daarom zo snel mogelijk gescheiden te zijn. Scheidingen hebben de reputatie lang en ingewikkeld te zijn. Gelukkig is snel scheiden ook mogelijk. Bij Gratisscheiden.nl heeft u de kans om snel te scheiden, ook als u weinig of geen inkomen heeft. De overheid geeft namelijk in bepaalde gevallen subsidie.

Komt u in aanmerking voor de subsidie? Dan scheidt u gratis en betaalt u alleen de griffiekosten. Komt u niet in aanmerking voor de subsidie voor uw scheiding? Dan hebben wij een aantrekkelijke all-in aanbieding voor u.

Banner Gratis Scheiden

Daarom goedkoop en snel scheiden bij Gratisscheiden.nl

Gecertificeerde mediatoren

Al onze mediators zijn gecertificeerd bij de Mediatorfederatie Nederland. Mediators die bij deze organisatie zijn aangesloten, hebben een erkende mediatoropleiding afgerond, zijn onafhankelijk en onpartijdig en volgen regelmatig cursussen om hun kennis en vaardigheden op peil te houden. De mediators zijn bovendien gebonden aan een bepaalde werkwijze.

Eenvoudig uw scheiding regelen

In vijf stappen bent u gescheiden.

Persoonlijk contact

Na uw aanvraag nemen wij altijd contact met u op.

Snel scheiden

Afhankelijk van uw medewerking kan uw volledige aanvraag binnen een aantal weken bij de rechtbank ingediend zijn.

Uw privacy wordt beschermd

U profiteert van onze beveiligde verbinding. Bovendien gaan wij zeer zorgvuldig met uw gegevens om. Zo wordt uw privacy bewaakt.  

Betaalbaar

De dienstverlening van onze mediators is voor u gratis als u een laag inkomen heeft. De procedure wordt namelijk gesubsidieerd door de overheid.

Banner Gratis Scheiden

 

Snel en goedkoop scheiden

De kosten van een scheiding lopen vaak behoorlijk op. Gemiddeld kost een scheiding namelijk tussen de 2500 en de 3000 euro. Gelukkig is het mogelijk om via Gratisscheiden.nl gebruik te maken van overheidssubsidie. Als u aan bepaalde eisen voldoet, betaalt u alleen de griffiekosten. De eisen zijn:

  1. Uw inkomen is maximaal 38.000 euro met minderjarige kinderen of maximaal 26.500 zonder minderjarige kinderen.
  2. Uw eigen vermogen is niet meer dan 14.499 euro.

Voldoet u niet aan deze voorwaarden? Dan is het nog steeds mogelijk om goedkoop te scheiden door onze voordelige all-in aanbieding.

 

Hoe snel kan ik scheiden in Nederland?

Het duurt minimaal 6 tot 10 weken om te scheiden. Het maximum is een aantal jaar. Onze dienstverlening zorgt ervoor dat uw scheiding zo snel mogelijk verloopt:

Werk samen

Bij een scheiding ervaart u veel emoties. Dat is heel normaal. Boosheid is daar vaak een onderdeel van. Toch is het van belang dat u met uw partner samenwerkt. Jullie schakelen dan samen Gratis Scheiden in die het verzoek tot scheiding bij de rechtbank indient. Als u beiden begrip toont en bereid bent om compromissen te sluiten, is een scheiding snel geregeld.

Als u er samen niet uitkomt, is de enige andere oplossing om eenzijdig te scheiden. Dat betekent dat elke partij een eigen advocaat inschakelt. Dit zorgt dat de scheiding langer duurt en duurder wordt.

Zet het belang van de kinderen voorop

Als er kinderen bij een scheiding betrokken zijn, moet de focus liggen op hun welzijn. Probeer er samen met uw partner uit te komen, zodat co-ouderschap een mogelijkheid is. Een strijd om de voogdij is meestal ook een lijdensweg voor de kinderen.

Banner Gratis Scheiden

 

Snel scheiden zonder advocaat

Als u wilt scheiden, wilt u dit natuurlijk zo eenvoudig mogelijk doen zonder veel gedoe. Daarom wilt u misschien niet dat er advocaten in het spel zijn of de rechtbank betrokken is in uw scheidingsprocedure. Scheiden zonder advocaat of zonder rechtbank is niet mogelijk. U bent verplicht om een advocaat in te schakelen om de officiële afspraken over de scheiding bij de rechtbank in te dienen.

Wat is de procedure om snel en makkelijk te scheiden?

Wilt u snel en makkelijk scheiden? Volg dan dit eenvoudige stappenplan:

  1. Vul het aanvraagformulier in en verzend het. U ontvangt van ons een bevestiging en nadere informatie.
  2. Stuur ons digitaal of met de gewone post de benodigde gegevens. Wij sturen een e-mail met een bevestiging en informatie over de voortgang van de echtscheidingsprocedure.
  3. Een van onze professionele mediators neemt contact met u op en bespreekt uw wensen over de boedelscheiding en eventueel het ouderschapsplan.
  4. Als beide partijen akkoord zijn, worden de afspraken vastgelegd in de officiële documenten voor de rechtbank.
  5. U heeft een afspraak met onze advocaat, waarbij u de documenten ondertekent.
  6. De aanvraag wordt bij de rechtbank ingediend.
  7. De rechtbank geeft een beschikking af en die wordt ingediend bij de gemeente. Zodra de beschikking bij de gemeente is ingediend, bent u gescheiden.  

Banner Gratis Scheiden

Snel scheiden door een flitsscheiding

Een flitsscheiding is een scheiding zonder dat de rechtbank er aan te pas komt. Tegenwoordig is een flitsscheiding niet meer mogelijk. Het was tussen 2001 en 2009 een manier om snel te scheiden. Bij de burgerlijke stand werd het huwelijk eerst omgezet in een geregistreerd partnerschap. Vervolgens werd het geregistreerd partnerschap ontbonden door een notaris.

Banner Gratis Scheiden

 

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om snel te scheiden als er kinderen zijn?

Ja, zolang u en uw partner goed met elkaar samenwerken en het welzijn van de kinderen voorop zetten, is het mogelijk om snel te scheiden met een kind of meerdere kinderen. Er moet wel meer geregeld worden. Met minderjarige kinderen bent u verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. De alimentatie is ook een kwestie die geregeld moet worden.  

Is het mogelijk om snel te scheiden als ik weinig of geen inkomen heb?

Ja, want in dat geval geeft de overheid subsidie. Het is daarom mogelijk om gratis te scheiden.

Wat kost snel scheiden?

Een scheiding kost gemiddeld genomen tussen de 2500 en de 3500 euro. U kunt gratis scheiden in de volgende situatie:

  • Uw individuele inkomen van twee jaar geleden is lager of gelijk aan €38.000 met minderjarige kinderen of €26.500 zonder kinderen. U heeft bovendien minder dan 15.000 euro aan vermogen.   

Voldoet u niet aan deze voorwaarde? Er wordt een aantrekkelijke all-in aanbieding voor u opgesteld.