Voor wie?

Gratis scheiding: wie komt er in aanmerking?

Afhankelijk van uw inkomen en vermogen valt u in één van onderstaande categorieën:

Uw individuele jaarinkomen over 2022 is gelijk aan of lager dan: €31.100 (zonder kinderen) of €44.000 (met minderjarige kinderen).

Uw echtscheiding is bijna kosteloos voor u. Dit betekent dat wij uw echtscheiding afhandelen zonder dat u ons hoeft te betalen. U dient alleen het griffierecht te betalen aan de rechtbank.

LET OP - indien uw vermogen na de echtscheiding meer dan €18.476 aan individueel vermogen (per persoon) bedraagt, dan is uw echtscheiding niet kosteloos voor u.

Uw individuele jaarinkomen over 2022 is hoger dan €31.100 (zonder kinderen) of €44.000 (met minderjarige kinderen).

U komt niet in aanmerking voor gratis scheiden. Wel kunnen we u een zeer scherpe aanbieding doen op basis van uw persoonlijke gegevens. Als u het aanvraagformulier invult ontvangt u per e-mail een scherpe aanbieding en nadere informatie.    

Vechtscheiding voorkomen? Ja! Kom er samen uit

Een scheiding is vervelend. Maar helaas komt het tegenwoordig regelmatig voor dat er twee mensen op een groot aantal punten recht tegenover elkaar staan en dat het zo nog vervelender wordt. 

Wat is een vechtscheiding?

Een proces van scheiding waarbij er dikwijls alleen negatieve gevoelens zijn jegens de ex-partner. Alle handelingen die er worden verricht, staan in het teken van het belemmeren van het handelen van de ex-partner. Zo ontstaat er veel ruzie over woning, inboedel, vermogen, alimentatie, kinderen en ga zo maar door. Er wordt geen overeenstemming bereikt, dus kost het dikwijls veel geld. Wees u wel van bewust dat wanneer er sprake is van een vechtscheiding, het dikwijls een (psychisch) effect kan hebben op de kinderen. Doe er dan ook alles aan om een vechtscheiding te voorkomen.

Begeleiding van een vechtscheiding

Professionele begeleiding is ontzettend belangrijk. Er zijn genoeg mensen die olie op het vuur gooien, maar realiseer u dat het zo wel een heel duur proces wordt. Het beste idee is kiezen voor mediation van Gratisscheiden.nl. Op die manier kom je er samen uit, beperk je de kans op eventuele schade bij de kinderen en gaan jullie beiden snel verder met jullie leven.